‘Sıfır araç problemi ortadan kalkarsa 2. elde fiyatlar düşer’

‘Sıfır araç problemi ortadan kalkarsa 2. elde fiyatlar düşer’
29 Ağustos 2022 08:44

Otomotiv sektöründe sıfır araçlardaki tedarik, stokçuluk ve döviz kurundaki yükseliş sorunları sonucunda ortaya çıkan 6 ay/6 bin kilometre yönetmeliğiyle ilgili sektörden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

 

 

Türkiye gazetesinden Ali Çelik’in haberine göre; tüketicilerin birçok marka ve modelde sıfır kilometre araca ulaşmakta sıkıntı yaşamasına karşın, ODD verilerinde otomobil satışlarında son 2 yıla göre belirgin bir düşüş olmadığının altını çizen RS Oto Yöneticisi Fatih Yanık “Mayıs, haziran ve temmuz ayları için 2020 yılında 190 bin, 2021’de 181 bin, 2022’de ise 198 bin adet binek ve hafif ticari araç satışı gerçekleştiğini görüyoruz” dedi.

 
Yanık şöyle devam etti:

“Yani şunu diyebiliriz; sıfır araç var ve satılmış. Ancak nihai tüketici bu araçlara ulaşamamış. Bu durum alınan kararların etkisiyle yıl sonuna doğru değişecek, nihai tüketici bayilerden sıfır kilometre araca ulaşacaktır. cve ekspertiz girişlerinde geçen seneye oranla yüzde 50 düşüş gözlemledik. Sıfır araç problemi ortadan tamamen kalktığı takdirde sene sonuna kadar ikinci elde fiyatlar ortalama yüzde 20 dolayında düşüş gösterebilir.”