'Sessiz Çığlık' protestosu pankartlara eklenen yeni fotoğraflarla devam ediyor

'Sessiz Çığlık' protestosu pankartlara eklenen yeni fotoğraflarla devam ediyor
16 Şubat 2013 16:35

Balyoz Darbe Planı kapsamında yargılanan 365 kişiden 325’i geçen yıl Eylül ayında çeşitli cezalara çarptırılırken; şu anda cezaevinde bulunan emekli ve muvazzaf amiral ve yüksek rütbeli subayların eş ve çocukları bugün Kocaeli’nin Gölcük İlçesi Değirmindere semtinde ‘Sessiz çığlık’ adı altında protesto gösterisi yaptı.

 

 

 

Daha önce her Cumartesi günü Gölcük ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen ‘Sessiz çığlık’ protestosu, burada düzenleme yapılması nedeniyle bugünden itibaren Değirmendere semtindeki Çınarlık Meydanı’na kaydırıldı.

 

 

 

Bu haftaki buluşmaya, geçen haftalara oranla katılımın daha yüksek olduğu gözlendi. 100’ün üzerinde katılımın olduğu gösteriye, Atatürk fotoğrafı ile ‘Büyük ve tarihi olayları ancak büyük milletler yaşayabilir’ sözünün de yer aldığı tutukluların fotoğraflarının bulunduğu dev pankartı Çınarlık Meydanı’na asıldı. Son tutuklananlar arasında bulunan Emekli Koramiral Lütfü Sancar’ın fotoğrafı de bu büyük boy bankarta eklendi.

 

 

 

 

SEMİH ÇETİN’İN EŞİ KONUŞTU

Bazı tutuklu yakınlarının ağladığı da gözlenen buluşmada, tutuklu yakınları adına, cezaevinde ‘Bir ihanetin öyküsü. Hasdal’da bir amiral’ adlı kitabı yazan Tümamiral Semin Çetin’in eşi Nilüfer Çetin konuştu. Nilüfer Çetin konuşmasında, balyoz davasından, sahteliklerden bahsetmeyeceğini, 28 Şubat yaklaştıkça emekli amirallerin çoğunluğunu oluşturduğu tutuklanmaların haberlerini aldıklarını belirterek, “Bu bir tesadüf değil” dedi.