‘Selde yok olan yollara milyonlar harcamışlar’

‘Selde yok olan yollara milyonlar harcamışlar’
21 Mart 2023 09:22

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Şanlıurfa’daki selde yıkılan yolların kim tarafından yapıldığını ve maliyetlerini yazdı.

 

 

Ağırel, “Selde yok olan yollara milyonlar harcamışlar” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

“Öncelikle Karayolları’nın yaptığı açıklamaya göre Bozova-Hilvan arası devlet yolunun 8. kilometresinde çökme gerçekleşti. Görüntüyü incelersek hem asfalt yol çökmüş hem de yolda bulunan bir köprü çökmüş.

Şimdi sorumlu kurum Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü. Bu tür ihaleleri bulmak çok zordur. Zira kısım kısım yapılır bu yol ihaleleri.

Bahsedilen yolun ‘sanat ve üstyapılarını’ kim yapmış ilk başta ona bakalım. İşin adı: Ovacık İl Yolu, Akziyaret İl Yolu, Bozova-Hilvan İl Yolları Arası Devlet Yolunun Muhtelif Kesimlerinde Sanat Yapı ve Üstyapı İşleri Yapım İşi…

Bu iş 2018 yılı mayıs ayında ihale edilmiş. (İKN: 2018/186545) Yaklaşık maliyeti 7.5 milyon TL ancak ihaleyi yüzde 48 tenzilatla 3,8 milyon TL bedel ile İMSA-BERPAŞ iş ortaklığı kazanmış.

Peki, yol? Şanlıurfa-Hilvan-Bozova yolunun 0 ve 26 km arası ikmal işini 2013 yılında 30 milyon bedel ile Güven İnşaat adlı firma yapmış.”