Sarıgül’le tehdit etti

Sarıgül’le tehdit etti
13 Aralık 2013 13:45

2014 yılı bütçe görüşmelerinin ilk gün yapılan oturumunda, Recep Erdoğan TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada ”…Bu arada bizi yolsuzlukla itham edenlerin, kendi belediye başkanları hakkında bir çift söz söylemelerini bekliyoruz. Özellikle de yolsuzlukla itham ettikleri hatta yolsuzluk klasörlerini bizzat raflardan çıkaranların, lütfen bunu şimdi de açıklamalarını bekliyoruz” sözleri CHP’yi hem İBB seçimleri hem de buna bağlantılı olarak Türkiye’deki 30 Mart 2013’de yapılacak yerel seçimlerin bütün yerleşim birimlerindeki adaylarını olumsuz etkilemek için Mustafa Sarıgül üzerinden fena halde vurmayı planladığının en açık delilidir.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Malum olduğu üzere çok yakın bir zamanda CHP’li Sayın Savcı Sayan, Genel Merkez’deki yolsuzluk dosyalarının bulunduğu raflardaki başka bir yolsuzluk dosyasını Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ayaküstü incelerken, Mustafa Sarıgül’e ait bir yolsuzluk dosyasının bulunduğu fotoğrafı kamuoyu ile şeffaflık ve ilkelilik adına paylaşmıştı ki, bu durum tertemiz siyasetin takdir edilecek çok önemli bir ilkesidir.

 

mustafa-sarigul-640x360

 

Çok açık olarak hemen şunu belirteyim ki, Recep Erdoğan bu sözleri ile CHP’yi net bir şekilde tehdit etmesine rağmen bu sözlerinin gereğini seçim sürecinde uygulamaya koyacağından sakın kimsenin kuşkusu olmasın.

 

En azından seçim süreci içerisinde sık sık yaptıracağı kamuoyu yoklamaları ile Sarıgül’ün oy oranının, Topbaş’ın oy oranını geçtiğini veya en az 5 puan farkla yaklaştığını gördüğü an kendi ellerinde de olan bu yolsuzluk dosyalarını yargıya taşıyacağından kimsenin kuşkusu olmasın ki, ben bunu 15 Eylül 2013’de yazdığım ‘’TAYYİP SEÇİMLERDE CHP’Yİ MUSTAFA SARIGÜL İLE VURMAYI PLANLIYOR’’ makalemde detaylı olarak belirtmiştim ki, linkini aşağıda veriyorum; bir daha okumanızda yarar olduğunu düşünüyorum.

 

http://www.halkinhabercisi.com/tayyip-secimlerde-chpyi-mustafa-sarigul-ile-vurmayi-planliyor

 

Recep Erdoğan’ın bu tehditi ve uygulamaya koyma olasılığı o kadar açık ki,bunu bütçe konuşmasındaki ‘’ÖZELLİKLE DE YOLSUZLUKLA İTHAM ETTİKLERİ,HATTA YOLSUZLUK KLASÖRLERİNİ BİZZAT RAFLARDAN ÇIKARANLARIN LÜTFEN BUNU ŞİMDİ DE AÇIKLAMALARINI BEKLİYORUZ’’ ifadeleri ‘’Siz açıklamadığınız taktirde bunu biz açıklayacağız’’ tümcesi bu konudaki kararlığını göstermekten başka bir şey değildir.

 

Eğer Sarıgül aday olursa, yarın öbürgün seçim sath-ı mailinde Recep Erdoğan yaptıracağı kamuoyu yoklamalarında oy oranı bakımından sıkıştığını gördüğü an, bu şahısın yolsuzluk dosyalarını yargıya taşırken,CHP’den gelecek feveranlara karşı ‘’bu konuda ben sizi uyarmıştım’’ demagojisini haykıracağından da kimsenin kuşkusu olmasın.

 

Bakınız ben diğer yüksek yargı organlarının tarafsızlığına gölge düştüğüne inandığım gibi ondan fazla olarak ‘’SAYIŞTAY’’ın, sanki AKP hükümetinin bir organı gibi çalıştığından kimsenin şüphesi olmamalıdır.

 

‘’SAYIŞTAY’’ üyelerinin TBMM’de seçildiğini ve bunların çoğunu,çoğunluğu itibari ile Hükümet’in seçtiğini herkes biliyor.

 

Şimdi bakınız,bu konuda başka bir emare size sunmak istiyorum ki,tehlike gerçekten çok açık olarak ‘’hazır olun,ben geliyorum’’ diyor.

 

Nedir o?

 

CHP milletvekili Sayın Gürkut Acar, TBMM Başkanlığına sordoğu ‘’En fazla kamu zararını hangi kurumlar yaptı’’ sorusunu bizzat ‘’SAYIŞTAY’’ verdiği yanıtta ‘’Kamuya en fazla zararı veren Şişli Belediyesi’dir, bunun toplam tutarı 3 milyon 325 bin TL’dir’’ diyor.

 

Recep Erdoğan’la danışıklı dövüş şeklinde verilen bu yanıtta yerel seçimler sürecinde bizzat CHP’liler tarafından yıllardır İçişleri Bakanlığı’na yapılan şikayetler sonucu, Mustafa Sarıgül’le ilgili yolsuzluk şikayetlerinin birikmiş kalın dosyasının yargıya taşınacağının yüksek sesli göstergelerindendir.

 

En başta bu açıdan olmak üzere,çeşitli nedenlerden dolayı Mustafa Sarıgül’ün aday olacağı bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı alması deveyi iğne deliğinden geçirmek kadar zordur ki,yine 13 Ekim 2013’de yazdığım ‘’SARIGÜL ADAY YAPILIRSA CHP ÇOK BÜYÜK YENİLGİ ALIR’’ makalemi tekrar anımsatmayı vicdani bir görev sayıyorum ki, linkini aşağıya alıyorum;lütfen okuyunuz.

 

http://www.halkinhabercisi.com/sarigul-aday-yapilirsa-chp-cok-buyuk-yenilgi-alir

 

Hiçbir şeyde son pişmanlık yarar getirmez.

 

Bu nedenlerle önlemi baştan almak en akıllıca ve dirayetlice bir iştir.

 

Kısaca ‘’Önlem çareden iyidir’’ kuralını işletmek gerekir.

 

Bir de AKP cenahından gelen bilgilere göre 2012 Kasım ayında,’’Papa’’yı temsilen ‘’Vatikan’’ adına Türkiye’ye gelen ‘’Kardinal Kurt Koch’’ tarafından Mustafa Sarııgül’e takılan ‘’EN BÜYÜK LİDERLİK NİŞANI’’ milliyetçi-ulusalcı oyları etkilemek için antipropaganda unsuru olarak bol bol kullanılacakmış ki, bu tıpkı Recep Erdoğan’ın yıllar önce ABD’deki ‘’Yahudi Örgütleri’’nden aldığı ‘’ÜSTÜN CESARET MADALYASI’’ ile ‘’EN BÜYÜK LİDERLİK ÖDÜLÜ’’nü ne kadar da çok anımsatıyor.

 

Farklı, güçlü uluslardan madalya alan siyasetçilerin Türkiye’yi getirdiği dipsiz çukuru Recep Erdoğan’ın giydiği haham elbiseleri ile kendisine takılan yabancı madalyalardan anlıyoruz.

 

Aynı nedenlerden aynı sonuçlar çıkar ki,gerçekten ülkem adına böyle işlerden benim midem bulanıyor.

 

Bu konuda ne demek istediklerimi daha iyi anlamak için 30 Eylül 2013’de yazdığım ‘’CHP’YE BÖYLE BİRİ Mİ GENEL BAŞKAN OLACAK?’’ yazımı aşağıda verdiğim linkten lütfen okuyun, değerli okurlarım.

 

http://www.halkinhabercisi.com/5210002

 

Ülkesini düşünen hiçbir siyasal parti, çıkmaz yollara girmez ve güven duyulan kişileri aday gösterir.

 

Ünlü Çin bilgesi Sun Tzu ‘’İyi bir savaşçı önce kazanır sonra savaşır, kötü bir savaşçı kazanmak için savaşır’’ der ki, siyasal demokratik savaşta da bu sözü rehber edinmek ne kadar çok akıllıca ve gerçekçi bir yöntem.

 

Hiç kullanılmamış A5 kağıdı kadar bembeyaz lekesiz adaylarımız ne güne duruyor ey etkili ve yetkili zatlar?

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!