Sarıgül İstanbul’da rekor kırdı ama alamadı!

Sarıgül İstanbul’da rekor kırdı ama alamadı!
31 Mart 2014 09:15

Mustafa Sarıgül Kadir Topbaş’tan koltuğu alamadı ancak CHP adına İstanbul’da rekor kırdı.

 

Seçim sonuçlarının en çok merak edildiği kentlerin başında İstanbul geliyordu. On milyon seçmenli İstanbul’da sandıklar açıldıkça heyecan da arttı. CHP’nin adayı Mustafa Sarıgül bir çok kez öne geçmesine rağmen sandıkların tamamına yakını açıldıktan sonra koltuğu mevcut başkan AKP adayı Kadir Topbaş’tan alamadı. Kadir Topbaş yaklaşık 600 bin oy farkla yarışı kazandı. Mustafa Sarıgül mağlubiyetine rağmen İstanbul’da son 40 yılın rekorunu kırdı. CHP İstanbul’da yıllar sonra %40 bandını geçti.

 

KILIÇDAROĞLU YÜZDE 37 ALMIŞTI

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 2009 yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı. Kadir Topbaş’a karşı yarışan Kılıçdaroğlu rakibinin yüzde 44 aldığı seçimlerde CHP hanesine yüzde 37 oranında oy yazdırmıştı.

 

SALICI: ÜÇ YERDE ELEKTRİK KESİLDİ

 

Sarıgül kameralar karşısına henüz geçmedi. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise saat 21:00 sıralarında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul genelindeki seçim sonuçlarını açıkladı. Salıcı “Bakırköy’ün üç yerinde yarım saatten uzun elektrik kesintisi yaşandı. 12 bin 539 sandığın sonucu bize ulaştı. Bu da yüzde 39′a denk geliyor. O rakamlara göre Mustafa Sarıgül 39,2 Kadir Topbaş 37,72″ dedi.