Sancaktepe Belediyesi’nde AK Parti dönemi: 9 ayda üç milyon liralık saat alındı

Sancaktepe Belediyesi’nde AK Parti dönemi: 9 ayda üç milyon liralık saat alındı
9 Nisan 2024 08:28

CHP’nin kazandığı İstanbul Sancaktepe Belediyesi’nde AK Parti döneminde yapılan ‘şatafatlı başkanlık makamı’ tartışmaları gündemdeyken, aynı belediyenin 9 aylık dönemde yaklaşık 3 milyon TL’lik saat satın aldığı ortaya çıktı.

 

 

Politikyol’da yer alan habere göre yerel seçimlerde muhalefet partilerin kazandığı AK Partili belediyelerdeki geçmiş ihaleler ve belediyelerin harcamaları gündemdekini yerini korurken, ‘şatafatlı başkanlık makamı’ iddialarıyla gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi’nin AK Parti dönemiyle ilgili dikkat çekici bir harcama ayrıntısı daha ortaya çıktı.

 

Belediyenin Mayıs 2022 ile Mart 2023 tarihleri arasında saat alımı için iki ayrı ihale açtığı ve toplamda 2 milyon 928 bin TL’lik saat alımı yaptığı ortaya çıktı.

 

 

Sancaktepe Belediyesi iki saat ihalesini de aynı şirkete verdi
Sancaktepe Belediyesi, Şubat 2023’te 3 bin 750 adet duvar saati ve 10 bin adet buzdolabı saati için ihale açtı. Belediyenin ihalesine tek bir firma teklif verdi. İhale, 2 milyon 150 bin TL ile tek teklifi sunan ve Diyarbakır’da faaliyet yürüten Muhittin Özçelik isimli şahıs şirketi tarafından üstlenildi.

Aynı firma, belediyenin Mayıs 2022’de yine 3 bin adet duvar saati ve 30 bin adet buzdolabı saati ihalesini de aldı. Belediyenin 1 milyon 89 bin TL yaklaşık maliyet belirlediği ihaleyi, söz konusu firma 768 bin TL ile üstlendi.

 

 

AK Partili belediyelerin saat ihaleleri hep aynı şirkete
Sancaktepe Belediyesi’nin belediye logolu saat ihalesini üstlenen Muhittin Özçelik’e ait şahıs firması AK Partili başka belediyelerin de benzer ihalelerini almasıyla dikkat çekti.

AK Partili Gaziantep Şehitkâmil Belediyesi’nin Aralık 2021’de yaptığı duvar saati ihalesini de ihaleye tek başına katılan Özçelik, 1 milyon 737 bin 50 TL teklifiyle ihaleyi üstlendi.

Yine Şehitkamil Belediyesi’nin Kasım 2022’de yaptığı duvar saati ihalesini de aynı firma, bu kez 528 bin TL teklifle üstlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık 2023’teki 673 bin TL’lik saat ihalesi de aynı şirket tarafından üstlenildi.