Sahte diploma

Sahte diploma
18 Şubat 2020 17:11

Kendisini savcı olarak tanıtan, savcı-hakim cübbesi ile fotoğraflarını paylaşan Seher Güner polisin operasyonu ile yakalandı. İlkokul mezunu sahte savcı Güner’in 19 ayrı suçtan arama kaydı bulunan bir cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı.

 

 

Dr. İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

 

Gaziantep’te kendisini Yargıtay hakimi olarak tanıtıp, avukatlardan yetki belgesi toplayarak dolandırıcılık yapan su tesisatçısı Menderes Bozkır, bir avukatın dikkati sayesinde yakalandı.

 

 

Van, ANKARA ve İstanbul’da 9 yıldır farklı dallarda doktorluk yapan Burak Uysal’ın sahtekar olduğu meydana çıktı. Akıl almaz sahtekarlık üç yıl önce Burak Yılmaz’ın işyeri hekimliği belgesinin yenilenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurmasıyla ortaya çıktı. Bakanlık yaptığı araştırmada Burak Uysal’ın YÖK’te denkliğini aldığı Toronto Üniversitesi Tıp Fakültesi diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı.

 

 

Türk Eczacılar Birliği(TEB) kuşku üzerine İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne bir yazı yazarak Ahmet Kıvanç’a ait diplomanın fakülte kayıtlarında olup olmadığını sordu, gelen yanıt üzerine böyle bir kayda ulaşılmadığı bildirirdi. Ahmet Kıvanç’ın diploması sahte çıktı.

 

 

Bursa’da diploma ve belgesi olmadığı halde diş muayenehanesi açan sahte diş hekimi C.T. polis ekiplerinin baskını sonucu yakalandı.

 

 

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Zorlar köyünde, gebe bir ineği doğurtmak isteyen sahte veteriner akıllara durgunluk veren yöntemi parmak ısırttı. İneğin rahmindeki buzağının çenesine ip bağlayıp var gücüyle asılan sahte veteriner, yavrunun çenesini parçaladı. Yaşanan vahşetle ilgili Muğla Veteriner Hekimler Odası suç duyurusunda bulundu.

 

 

Kahramanmaraş’ta giydiği üsteğmen üniformasıyla dolandırıcılık yapan şahıs tutuklandı.

 

 

Nostaljik bir haber olarak ortaokul yıllarımda Hürriyet Gazetesi’nde çıkan bir haberde yüzbaşı üniforması giyerek kız liselerinin önünde kız tavlayan bir sahtekarın yakalanışını hiç unutmam ve çok komiğime gider.

 

 

Eskişehir’de kendilerini polis olarak tanıtıp 89 yaşındaki yaşlı kişinin 1 milyon 593 bin 930 lirasını gasp ettikleri iddiası ile dava açılan 3 tutuklu sanığa 8’er yıl hapis ve toplam 3 milyon 600 bin lira adli para cezası verildi.

 

 

Zonguldak’ta müdür olarak atandığı ortaokulda hizmetli ille yaşadığı tartışma nedeniyle okula gelen müfettişin yaptığı inceleme sonucunda sahte diplomayla 21 yıldır öğretmenlik yapan İsmail Y. Hakkında resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ayrıca İsmail Y.’nin 21 yıl boyunca aldığı faiziyle birlikte yaklaşık 750 bin lirayı bulan maaşının geri alınması için hukuk mahkemesine dava açıldı.

 

 

Zonguldak Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek kendisini bakanlık müfettişi olarak tanıtan Özlem Kural adlı bir kadın okul müdürlerini bir araya topladı. Tüm isteklerini yaptıran sahte müfettişin yalanı Ankara’dan gönderilen iki müfettişin işbaşı yapmasıyla ortaya çıktı.

 

 

Diyarbakır’da polisin sürücü kurslarına yönelik düzenlediği operasyonda okuma yazma bilmeyenlere 5 bin TL karşılığında ehliyet çıkartıldığı ortaya çıktı. Çetelerin 5 bin TL karşılığında sahte hemşire diploması alan bir kişinin özel hastanede işe girdiği ve 4 ay acil serviste çalıştığı ortaya çıktı.

 

 

Vatandaşların iletişim bilgilerini ele geçirerek aradıkları kişilere kendilerini avukat gibi tanıtıp yüz binlerce liralık vurgun yapan 12 kişilik şebekenin 9 üyesi tutuklandı.

 

 

Antalya’da 2010 yılında yaşanan bir olayda KPSS sınavını kazanan Mehmet Aydın Antalya Su ve Atıksu İdaresi(ASAT) Genel Müdürlüğü’nde elektrik mühendisi olarak işe başladı. 8 yıl sonra ASAT’a gelen bir faksla Aydın’ın diplomasının sahte olduğu anlaşıldı. Hakkında nitelikli dolandırıcılık yüzünden dava açıldı. 7 yıl 3 ay hapis ve 930 bin 500 TL para cezasına çarptırılan Aydın savunmasında bir hata yaptığını belirterek ‘’çalıştığım süre içinde her gün ortaya çıkacak diye hep sıkıntı çektim’ dedi.

 

 

Yukarıda sadece prototip örneklerini verdiğim sahte diplomalarla ilgili çeşitli meslek gruplarını okudunuz ki bunların hepsi Türk basınından alınmıştır, internette hepsinin detaylı kayıtları vardır.

 

 

Ve, aklınıza gelebilecek her türlü meslekle ilgili sahte diplomalılar özel sektör ve kamu kuruluşlarında cirit atıyor.

 

 

Bunun en önemli nedeni de lise diplomasından tutun, üniversite diplomasının her bölümüne ait sahte çeşitli sahte diplomalar 500 TL gibi cüzi bir fiyata hazırlanıp, talep edenlere teslim edilmesidir.

 

 

İnternet dünyası sahte diploma düzenleyen kalpazanlarla doludur ve açıkça bu konuda ad ve iletişim bilgilerini vererek reklam yapmaktadırlar ki, bunlardan koşullarını örnek olması açısından aşağıda veriyorum:

 

 

HALUK FEHMİ ŞEN DİPLOMA

 

 

-Değerli arkadaşlar, ben Haluk Fehmi Şen; Türkiye’de tek, kimseyi mağdur etmeden hakkıyla diploma satışı yapmaktayız.

 

 

-Tüm okullara ait üniversite diplomaları, lise, açıköğretim, meslek lisesi hepsi bulunmaktadır.

 

 

-Lise ve üniversite diplomaları, noter tasdikli 500 TL’dir.

 

 

-Fiyat sabittir, indirim, taksit söz konusu değildir.

 

 

-Noter dahil kendi bünyemizde orijinal şekilde hazırlanmaktadır; özel sektörde sorun yaşamazsınız.

 

 

-Özel sektörde firma, fabrika, kurumsal firmalar ve aileye göstermek için diploma talebinde bulunabilirsiniz.

 

 

-Diplomalarımız özel sektörde sahteliği belli olmaz. Zaten yanında gelecek olan noterli sureti kullanmalısınız. Noteri gören firmalar doğruluğunu araştırmaz.. Aileye yönelik diploma yaptıracaksanız da aileler bunu anlamaz. Yüksek kalite dijital baskı ile diploma kağıdına basılmaktadır ve kapalı zarfta gelmektedir.

 

 

-Diplomanın tümü kalın diploma kağıdına hologram dahil yüksek kalite dijital baskıdır.

 

 

-İstediğiniz ile ait noter tasdikli sureti beraberinde gelmektedir. Firmalara noterli sureti vermelisiniz, noter güven verir, sorgulamazlar. Kargonuz anlaşmalı matbaamıza en yakın ilden kargo edilir, bu sebeple en geç iki gün içinde kargonuz ulaşır. Türkiye başta olmak üzere yurtdışı anlaşmalı 20 adet matbaamız mevcuttur.

 

 

-Ödemeyi internet mobil bankacılığınız varsa yapabilirsiniz. Cebe havale ile çalışıyoruz ve eft, havale gibi seçeneklerimiz yoktur.

 

 

-50 TL ödeme yaptığınız da taslak hazırlanır, size taslağın resmi atılır; geri kalan 450 TL’yi ödeme yaparsanız baskıya verilir, en geç ertesi gün kargoya verilir.

 

 

-Kargo ile gönderilir, maksimum 2 gün içinde verdiğiniz adrese kargo edilir.

 

 

-Diploma sahtedir, kayıtlı değildir; zaten kayıtlı yaparım diyenlere inanacak akla sahipseniz de saygı duyarım.

 

 

Bu sahtekarın sahte diploma verme koşulları böylece uzayıp gidiyor.

 

 

Bu diploma sahtekarlığından anladığımız odur ki, sahte diploma ile bu ülkenin her çeşit makamına gelmek çok kolaymış; ne gerek varmış yıllarca dirsek çürütüp beyin patlatmaya.

 

 

Ve, AKP iktidarı döneminde sahte diploma olayı neden astronomik oranda arttı.

 

 

Pardon, balık nereden kokuyordu?

 

 

Yukarıda yazdığım sahte diploma haberleri yaygın medyada da yer aldığı için YÖK kimlik üzerinden diploma sorgulama sistemini getirdi ama bu sorgulamanın başlangıcını 2000 yılı olarak aldı, ondan önceki yılları ne hikmetse yok saydı.

 

 

Acaba çok önemli yerlere gelmiş birilerinin sahte diploma konusunda foyası mı meydana çıkacak diye korktular.

 

 

Yukarıda örneklerini verdiğim sahte diplomalı meslek sahipleri ülkeye ve insanlara sadece kendi alanlarında lokal zararlar verirler ama bir ülkenin başına sahte diplomalı cumhurbaşkanı geldiği taktirde ülke ve millet kronik bir zarara uğrayarak toptan mahvolur, devlet yıkılır!

 

 

Bu nedenle siyasiler çok akıllı olmalı, bu konudaki argümanları çok iyi değerlendirmelidir.

 

 

Çünkü böyle bir cürüm yenilir yutulur cinsten değildir.

 

 

BU DEFA HALK MEYDANLARA DÖKÜLMEZ

 

 

Anımsadığınız gibi geçen gün Recep Erdoğan Pakistan dönüşü medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni bir darbe söylentilerini değerlendiren Erdoğan ‘’Milletimiz kapıdan dışarı çıkalım mı çıkmayalım mı demez; elinde neyi var neyi yok herkes meydanlara dökülür’’ dedi.

 

 

Recep Erdoğan’ın bu görüşü züğürt tesellisidir

 

 

Erdoğan zerre kadar kitle psikolojisi bilgisine sahip olsaydı böyle yanlış bir yargıya varmazdı.

 

 

Elbette darbe istemediğimiz bir durum, böyle bir akıbetten Tanrı korusun derim ama şimdiki toplumsal ekonomik koşullar 2016’daki gibi değerlendirilemez.

 

 

2016’da Fetö alçağının askeri kanadının planladığı darbe girişimine karşı tüm halkımız birlik içinde bu ihanete karşı koydu ve o zaman ki ekonomik durumdan insanlarımız hala daha bir ümit içindeydi.

 

 

Asla temenni etmem ama şimdi bir askeri darbe olursa bozulan ekonomik dengeler, açım diye kendini yakanlar ve bağıranların olduğu ve 10 milyon Suriyelilerin topraklarımızı yüksek müsaadelerinizle işgal ettiği bir ülkede halk senin için meydanlara dökülmez.

 

 

Recep Erdoğan hesabını iyi yapmalı, ben ve çocuklarım aç canhıraş bağırışını hiç unutmamalıdır çünkü bağırış tüm toplumun ortak sesidir.

 

 

Darbe ne ölçüde anayasal bir suçsa, böyle bir durumda halkı her çeşit silahı ile birlikte meydanlara davet etmek o ölçüde bir suçtur.

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!