Saddam'ın iki defter dolusu sır vasiyeti

Saddam'ın iki defter dolusu sır vasiyeti
5 Kasım 2009 00:20

Irak’ın idam edilen devrik devlet başkanı Saddam Hüseyin’in avukatlarından Arif Badi, Saddam Hüseyin idam edilmeden önce kendi el yazısıyla iki defter dolusu vasiyet yazdığını açıkladı.

El Cezire’nin internet sitesindeki haberde, Saddam Hüseyin’in idam edilmeden önce kendi el yazısıyla, “Saddam’ın vasiyeti” adı altında vasiyet yazdığı bildirildi.

Haberde, bu vasiyetle, Saddam’ın hapishanede tuttuğu günlükler, kendisiyle ilgili kaleme aldığı önemli notlar içeren belgeler, dört sandık evrak ve özel eşyalarının geçen aylarda, Ürdün’de yaşayan kızı Rağde’ye teslim edildiği kaydedildi.

Arif Badi, Saddam Hüseyin’in, idam edilmeden saatler önce, kaldığı hapishane hücresinde, kendisine yakın gördüğü avukatlarına, ailesine teslim edilmek üzere önemli evrak ve günlüğünü verdi.

Saddam’ın kaleme aldığı notların bir sır olduğunu ifade eden Arif Badi, kendisiyle beraber diğer avukatları Bedir Avad Bendari ve Davut Fevzi’nin, idam edilmesinden dakikalar önce Saddam ile görüştüklerini ve Saddam Hüseyin’in kendilerinden, Irak’ı hemen terk etmelerini istediğini söyledi.

Avukat Arif Badi, Saddam’ın bir çiftçi tarafından saklandığı ve aynı çiftçi tarafından ABD güçlerine teslim edildiği iddialarına ilişkin olarak, “ABD güçleri bölgedeki çiftçileri ölümle tehdit ettiği için çiftçiler Saddam’ın yerini söyledi” dedi.

Badi, Saddam’ın avukatlarından Halil Dalmi’nin, devrik liderle ilgili kendi hatıralarını yazmasıyla her şeyin ortaya çıktığını da ifade etti.

(AA)