PTT çalışanlarından halaylı protesto

PTT çalışanlarından halaylı protesto
27 Mart 2013 09:45

Bursa’da sendika üyesi bir grup PTT çalışanı, PTT’nin anonim şirkete dönüştürülmesini protesto amacıyla iş bırakıp halay çekti.

Sendikalara bağlı bir grup çalışan, PTT’nin anonim şirket olmasını protesto etmek için sabah saatlerinde Heykel Şubesi önünde toplandı. Çalışanlar, “Sözleşmeli köleliğe hayır”, “Aldatmadık, kandırmadık, pazarlamadık” yazılı pankartlar açıp sloganlar attı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına yürüyen grup, burada halay çekip çiftetelli oynadı.

Grup adına konuşma yapan PTT Çalışanı Yeliz Bilgin, “PTT’nin anonim şirketine dönüştürülmesi süreci ilk aşamada taşeronlaşmanın önünü daha da açacaktır. Hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahalılaşacak, devamı da özelleştirme ile sonuçlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

 

 

 

Mersin’de ise, Merkez PTT önünde toplanan Bağımsız Haber-Sen, Birlik Haber-Sen, Haber-Sen ve Türk Haber-Sen’e bağlı yaklaşık 300 kurum çalışanı, davul ve zurna eşliğinde halaylar çekip, sloganlar attı.

 

 

 

 

 

Burada grup adına açıklama yapan Türk Haber-Sen Mersin Şube Başkanı Eftal Tokta, yasa tasarısı ile PTT’nin düşük ücretle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmenin; çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmenin amaçlandığını söyledi.

 

 

 

 

 

PTT’nin posta dağıtım hizmetleri, banka işlemleri ve lojistik işlemleri ile en önemli kamu hizmetlerinden birini yerine getirdiğini hatırlatan Tokta, “Bu yasa tasarında kamu yararı bulunmamaktadır. Nitekim 1 Şubat 2013’te kayıtlı posta ve kargonun taşeron şirkete devredilmesiyle, 1.5 aylık süre içinde PTT’nin yüzde 40’lık iş hacmi ve kamuoyu nezdindeki güveni kaydedilmiştir” dedi.