Prof. Dr. Naci Görür, deprem riski olan bölgeleri tek tek saydı!

Prof. Dr. Naci Görür, deprem riski olan bölgeleri tek tek saydı!
9 Şubat 2023 10:15

6 Şubat Pazartesi meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden 3 gün önce bölge için uyarı yapan Prof. Dr. Naci Görür, deprem riski olan bölgeleri açıkladı.

 

 

Kahramanmaraş merkezli 10 kenti etkileyen iki deprem, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine, on binlerce kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Depremlerle ilgili 3 gün önce uyarı yaptığı ortaya çıkan Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, gündem oldu.

“Adana ve İskenderun yöresinin dikkatle ele alınmasını öneririm”

TV100 ekranlarında yayınlanan bir programa konuk olan Prof. Dr. Görür, fay hatlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

 

Görür şunları söyledi:

 

 

“Maraş civarında olan bu depremler ve fayların stresi göz önüne alındığında Adana havzası ve İskenderun yöresinin dikkatle ele alınmasını öneririm. Bunun dışında Marmara Denizi’nin güneyi, Çanakkale ve Bursa’nın da dikkatli olması gerekiyor. Keza İzmir yarımadası ve çevresi… Akdeniz kıyılarımızda Antalya, Muğla bölgesindeki kıyı kesimleri dikkatli olmalı.

Kuzey Anadolu Fayı üzerinde Erzincan, Bingöl, Karlıova arasındaki bölgede büyük bir deprem bekliyoruz. Endişe ettiğimiz bir saha. Jeolojik verilere göre, Hakkâri’de sıkıntı olabilir. Bizim dile getirdiğimiz büyük depremler, 6 ve üstü diye düşünülebilir.”