PERKOTEK Şifreli Kapı Sistemi

PERKOTEK Şifreli Kapı Sistemi
13 Ekim 2022 11:07

Şifreli kapı sistemi, insanların evinize veya ofisinize erişmesine izin veren bir dizi harf, sayı ve semboldür. Bu erişim, genellikle mülkleri korumak için kullanılan kodlar aracılığıyla kontrol edilir. Ek olarak, kodlar birini tanımlamak ve bir sisteme veya konuma erişim sağlamak için kullanılır. Esasen, bu mesajlar güvenlik veya iletişim amaçları için kullanılabilir. Şifreli kapı sistemlerinin günümüzde büyük holdinglerde ve malikanelerde kullanım olanakları oldukça yaygın düzeydedir. Birçok alanda kullanılan ürünlerdir.

 

Çoğu evde, insanların her an binaya girmesine izin veren özel bir kapı kodu vardır. İnsanlar ana konuttan uzaktayken eve girmek için bu kodları kullanırlar; ayrıca, ev sahipleri bunları mülklerine girmek için kullanırlar. Bu, özellikle ebeveynleri dışarıdayken çocuklar evde kaldığında kullanışlıdır. Şifreli kapı ayrıca engelli kişilerin görsel yardım olmadan evlere erişmesine yardımcı olur. İnsanların bu yöntemi diğerlerine tercih etmelerinin farklı nedenleri vardır. Örneğin, bazıları sayısal kodların harf kodlarından daha güvenli olduğunu bulur. Diğerleri ve şifreli kapı kilidi, daha kullanıcı dostu oldukları için alfanümerik kodları tercih eder. Nedeni ne olursa olsun, çoğu evde bir tür kod koruma sistemi vardır.

Ev güvenliği, kapı kodlarının önemli bir uygulamasıdır. Yasalar, kolluk kuvvetlerinin mülklere sebep göstermeden girmesine izin verir ve bu da hırsızları içeri girerken veya başka suçlar işlerken yakalamaya yardımcı olur. Ayrıca, kodlar itfaiyecilerin ve diğer acil müdahale ekiplerinin bir binaya gecikmeden girmesine izin verir. Kodlar ayrıca, elektrik kesintileri veya HVAC sistemiyle ilgili diğer sorunlar hakkında sakinlerle iletişim kurarken kamu hizmeti çalışanlarının gecikmeden evlere girmesine izin verir. Birinin erişim kodlarına ihtiyaç duyacağı her durumu değerlendirmek imkansızdır; ancak bu senaryolar, kodların çeşitli kullanımlar için kullanışlı olabileceğini açıkça ortaya koymaktadır.

X-Ray Nedir?

X-ray tıpta birçok farklı amaçla kullanılan bir elektromanyetik radyasyon türüdür. Bu görünmez dalgalar kemik yapısı, dişler, kemik iliği, organlar ve diğer iç organların görüntülerini sağlar. Doktorlar, kırık kemikleri bulmak ve yaralanmaların iyileşmesini teşvik etmek için insan vücudunun içine bakmak için röntgen kullanır. X-ışınları, bir hedef içinde bomba veya füzelerin yerini belirlemek gibi askeri uygulamalarda da kullanılabilir. Kullanımlarına rağmen, x-ışınları yanlış kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

X-ışınları tıpta birçok farklı amaçla kullanılan bir elektromanyetik radyasyon türüdür. Bu görünmez dalgalar kemik yapısı, dişler, kemik iliği, organlar ve diğer iç organların görüntülerini sağlar. Doktorlar, kırık kemikleri bulmak ve yaralanmaların iyileşmesini teşvik etmek için insan vücudunun içine bakmak için röntgen kullanır. X-ışınları, bir hedef içinde bomba veya füzelerin yerini belirlemek gibi askeri uygulamalarda da kullanılabilir. X RAY kullanımlarına rağmen, x-ışınları yanlış kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

X-ray cihazları, yanlış kullanıldığında canlı dokuya zarar verebilecek nüfuz eden dalgalar üretir. Çoğu röntgen makinesi tarafından yayılan dalgalar yüksek düzeyde enerjiye sahiptir ve canlı hücrelere ısı ve zarar verme yeteneğine sahiptir. Belirli tipteki x-ışını makineleri, insan vücudu tarafından emildiğinde ölümcül olan gama ışınları üretebilir.

 

El Dedektörü Kullanım Alanları

El dedektörü, üzerinde üç ışık bulunan küçük, dikdörtgen bir kutudur. Önünde ve arkasında iki anahtar düğmesi vardır bunlar gerektiğinde yerdeki insanlara acil durum sinyalleri göndermek için kullanılır. Kutunun içinde bir mikrobilgisayar, röle ve osilatör dahil olmak üzere çeşitli elektronik bileşenler bulunur. Bunlar, uçağın kontrollerine yakın elleri tespit etmeye ve gerektiğinde uyarı göndermeye yardımcı olur.

Elektronik cihazlar elleri algılamaz, gerektiğinde tehlike sinyalleri göndererek bunu telafi eder. El dedektörü bunu bir antenden elektrik dalgaları yayınlayarak yaparlar. Bu dalgalar yayılır ve nesneler tarafından emilir ve sonunda yardıma ihtiyacı olan kişiye ulaşır. Bu, uyarı göndermekten çok daha kolaydır çünkü herhangi bir ekstra ekipman gerektirmez. Ancak bunu yapabilmek için bir uçağı yükseltmek çok pahalıya mal olabilir bu yüzden el dedektörleri hala var.

Emniyet düzenlemelerinde veya pilotlar için eğitim kurslarında üretilmesi ve uygulanması kolaydır ve çok az maliyetlidir. Cihaz, uçağın gaz kelebeği veya Ana Dikkat düğmelerinin yakınında kontrol eden bir el olup olmadığını gösteren üç ışık yayarak çalışır. Birisi uçuş sırasında bu anahtarlardan birini çekerse, yerdeki insanları potansiyel tehdit konusunda bilgilendiren bir uyarı sinyali gönderir.