Paşa'ya Erdoğan'dan 'ÖZEL' muamele

Paşa'ya Erdoğan'dan 'ÖZEL' muamele
1 Aralık 2012 08:36

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, karargahtaki toplantının öncesinde Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), kış dönemi olağan toplantısını dün yaptı. Genelkurmay Karargahı’ndaki Çakmak Salonu’nda yapılan toplantıya; Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile kuvvet komutanları ve diğer komuta kademesi katıldı. Ancak tutukluluk karan verilen YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ile tutuklu YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı salonda yoktu.

Toplantıda ordunun harbe hazırlık durumu, ihtiyaç duyulan savunma sistemleri ve modernizasyonlan ve Suriye krizinde gelinen son durum ele alındı. Türkiye’nin NATO’dan talep ettiği patriot füzeleri de toplantının gündem maddesiydi. Genelkurmay internet sitesinde yapılan açıklamada, toplantıda, bölgesel askeri-politik durum değerlendirmesinde bulunulduğu, iç güvenlik harekatına yönelik icra edilen faaliyetler ile TSK ana program ve hedeflerinin incelendiği bildirildi.

Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel arasındaki uyum, dün bir kez daha görüldü. Yüksek Askeri Şura öncesinde Anıtkabir’i ziyaret ettiler. Çıkışta Erdoğan, Özel Paşa’ya pek görülmeyen bir jest yaptı.

ERDOĞAN, 10 gün önce Suudi Arabistan ziyareti yapıp Kral’ın madalyasını alan Özel Paşa’yı makam otomobiline davet etti. Erdoğan ve Özel, Genelkurmay Karargahı’na birlikte gitti.