Papa'dan Ramazan'da ilginç açıklama: başkalarının çığlıklarını umursamıyoruz

Papa'dan Ramazan'da ilginç açıklama: başkalarının çığlıklarını umursamıyoruz
9 Temmuz 2013 10:56

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’nun, İtalya’nın yaz aylarında göçmen akınına uğrayan Lampedusa adasına yaptığı günü birlik ziyaret Batı medyasında geniş yer buldu.

Ziyaret, Avrupa’daki ülkelerdeki ulusal kanalların haber bültenlerinde geniş yayınlandı. Papa, İtalyan sahil güvenliğine ait bir devriye botu ile Kuzey Afrika ülkelerinden her yıl binlerce göçmenin ulaşmaya çalıştığı Lampedusa Adası’na geldikten sonra Avrupa’ya ulaşmak için çaba harcarken boğularak ölen göçmenler anısına denize çelenk bırakıp dua etti. Bu sırada 100’den fazla balıkçı teknesi  Papa Francesco’ya eşlik etti.

Tunus açıklarında yer alan Lampedusa adasına geçen yılın aynı dönemine kıyasla 3 kat artarak 4 bin mültecinin ulaştığı adaya gelen Papa, Lampedusa Stadyumu’nda adada genellikle yas ayinlerinde kullanılan mor renkte palio giyerek yaklaşık 10 bin kişiye hitap ederken binlerce göçmenin ülkelerini terk ederken boğularak öldüklerini, bu olayların bir daha olmaması için vicdanları uyandırmak amacıyla Lampedusa Adası’na gelmeye kendisini zorunlu hissettiğini, dua edeceğini söyledi. Papa Francesco, herkesi mülteci ve dramları ile  ilgilenmeye çağırırken, “Refah kültürü sadece kendimizi düşünür hale getirdi. Başkalarının çığlıklarını umursamıyoruz” dedikten sonra, “Tanrım, senden denizde kaybettiğimiz göçmenler için özür diliyoruz. Tanrım bizi affet” diye konuştu.

Katolik lider, ayrıca Müslüman aleminin Ramazan ayını kutlarken, kilisenin onurlu yaşam mücadelelerinde kendilerine destek olacağını bildirdi.