Özgür Özel: Normalleşmenin acil konusu Gezi

Özgür Özel: Normalleşmenin acil konusu Gezi
26 Mayıs 2024 07:18

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Gerçek bir normalleşme için atılmasını beklediğiniz en acil adım ne?” sorusuna “Gezi” yanıtı verdi.

 

 
Yerel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret eden ve normalleşme sürecinin başlatan CHP lideri Özgür Özel, normalleşme sürecinin aslında 31 Aralık’ta başladığını söyledi. Gazete Duvar’a konuşan Özel, “31 Aralık günü bütün liderleri aradık. Kurultaydan sonra tebrik için AK Parti’den Abdullah Güler Grup Başkanı olarak aradığı için ben de Abdullah Bey’i aradım, “Grubunuzun yeni yılını kutluyorum” dedim. Yani normalleşme dedikleri meselenin ilk adımı 31 Mart’tan sonra 1 Nisan’da değil 31 Aralık’ta atıldı” dedi.

 
Normalleşme sürecinde en acil konunun Gezi olduğunu vurgulayan Özel şöyle devam etti:

 

 

“Gezi meselesi Türkiye’yi hem içeride hem dışarıda çok ciddi sıkıntıya sokuyor. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne gittim. Meclis’in Türk delegasyonunu ziyaret ettim. Başkanı da Sayın Türkeş. Tam bir mutabakat içinde geçti görüşmemiz. Zaten kendisinin de süreci ortada. O yüzden Türkiye’nin hem dış politikada bu kadar zora girmemesi hem de bu büyük haksızlığın bir an önce ortadan kalkması için yakından ve umutla takip ediyorum.”

 

MHP”nin tutumu

 
Bahçeli’nin normalleşmeyi engellemek istemeyeceğini savunan Özel, şöyle konuştu:

 

 

“MHP normalleşmeyi bitirebilir mi? Vatandaşa rağmen, vatandaşın talebine rağmen kimse bir şeyi bitiremez. Dışında kalan dışında kalır. Ama Türkiye’de normalleşme talebi varsa o devam eder. Vatandaşın böyle bir talebi olduğu görülüyor. Buna uyum sağlayan karşılığını alır, ödüllendirir; direnenler de bedelini öder.

Ben Sayın Bahçeli’nin bu niyette olduğunu düşünmüyorum. Ama Bahçeli’nin partisinde öyle odaklar ve sırtında öyle yükler var ki son dönemde ciddi şekilde zorlandığını düşünüyorum. O yüzden ben Sayın Bahçeli’nin bana sorduğu dört soruyu sorduran iki kişi üzerinden bir cevap verdim.”