Özgür Özel ilk olarak ne yapmayı planlıyor?

Özgür Özel ilk olarak ne yapmayı planlıyor?
8 Kasım 2023 06:45

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) hafta sonu yaklaşık 52 saat süren 38. Olağan Kurultayı’nda “değişim” beklentileri karşılık buldu. CHP Manisa Milletvekili ve Meclis Grup Başkanı Özgür Özel, partinin sekizinci genel başkanı olurken parti yönetimi de yenilendi. Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) yanı sıra Parti Meclisi (PM) için yapılan seçimlerin oy sayımı, aday çokluğu nedeniyle yaklaşık 5,5 saat sürdü. PM için 356 adayın yarıştığı seçimin tamamlanmasının ardından da gözler yeni yönetimin değişim olarak adlandırdığı süreci nasıl yöneteceklerine çevrildi.

 

 

Özgür Özel, genel başkanlığa seçildikten sonra “Yarın itibariyle seferberlik başlatıyoruz” ifadelerini kullandı. Özel’in yakın çevresine göre bu “seferberlik” vurgusu, CHP’nin yerel seçimlere hazırlanmasına işaret ediyor.

 

 

 

Özgür Özel’in öncelikle CHP’nin 81 il örgütü ile toplantılar gerçekleştireceği ve PM toplantıları öncesi gündeme alınacak maddelere dair il başkanlarının görüşünü alacağı kaydediliyor. Özel’in yerel seçimde başarı için 81 il örgütünün aktif çalışmasını istediği ve bu nedenle örgütlerle ilişkileri en önemli gündemi yapacağı ifade ediliyor. Bu modelle tabanda var olduğu düşünülen parti yönetimine kırgınlığın giderilebileceği düşünülüyor.

 

 

CHP’de yeni dönem CHP’deki yeni süreci DW Türkçe’ye değerlendiren siyaset bilimci Eren Aksoyoğlu’na göre Özel’in kurultayda verdiği vaatler çerçevesinde süreçte atacağı her adım örgütleri ve parti seçmenini heyecanlandırıyor. Aksoyoğlu, “Burada en kritik aşamalardan biri yerel seçim olacak. Çıta şu an çok yüksek. Kılıçdaroğlu, 11 büyükşehir belediyesini alan isim. Özgür Özel’in o çıtayı daha da yukarı çıkarması gerekiyor. 11 büyükşehir belediyesinin üzerine koyacağı bir tabloya ihtiyacı var. Zor bir tablo. Bunu başardığı takdirde liderliğin ilk aşaması zaten gerçekleşir” değerlendirmesini yaptı.