Özgür Özel: Hüseyin Can Güner yedi sene boyunca önüne gelen her görevi yaptı

Özgür Özel: Hüseyin Can Güner yedi sene boyunca önüne gelen her görevi yaptı
19 Şubat 2024 17:01

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Çankaya Belediyesi başkan adayı Hüseyin Can Güner’i ‘Özgür Özel’in avukatı parantezine alanlar’a seslendi: “Bir sene sonra göreceğim ne diyecekler.”

 

 

31 Mart 2024 yerel seçimlerine hazırlanan CHP, Çankaya’da Alper Taşdelen yerine Hüseyin Can Güner’i aday göstermişti.

Geçmişte Özgür Özel’in de avukatlığını yapmış Güner’in adaylığına parti içi muhalefetten itirazlar gelmişti.

 

 

‘Aldığı alkışı gördünüz’

 
Now TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında konuşan CHP lideri, Hüseyin Can Güner’i ‘Özgür Özel’in avukatı parantezine alanlar’a cevap verdi:

 

 

Dün aldığı alkışı gördünüz. Çankaya’daki karşılığını gördünüz. Aldıkları parantez, ‘Genel başkanın avukatı olduğu için geldi.’ Mesela ‘Belediyecilikten ne anlar’ diyorlar. SODEM-SEN’in (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) ve SODEM’in avukatlığını yapmış, toplu iş sözleşmelerinde bulunmuş, genel sekreter yardımcılığını yapmış…

 
Ben DİSK’e gittim, bütün sendikacılar diyor ki ‘Hüseyin Can Güner çok iyi tercih. Biz bu kadar belediye mevzuatı bilen, bu kadar genç, bu kadar yetenekli birini görmedik.’ 200 kusür belediye başkanımızın hepsi Hüseyin Can Güner’i gördüklerinde evlatlarına sarılır gibi sarılıyorlar, ‘Hüseyin olmasaydı bu sözleşmeyi bağlayamazdık’ diyorlar.

 

 

‘Binlerce toplu iş sözleşmesini imzalamış genç bir avukat’

 
Partinin menfaatiyle, belediyenin menfaatiyle, sosyal demokrat bir partinin sendikaya bakış açısını ve işçilerin taleplerini bir yerde barışla buluşturabilmiş, binlerce toplu iş sözleşmesini imzalamış genç bir avukat.

 
Üç yaşında babasız kalmış, bir infaz koruma memurunun evladı. Dün annesi Perihan abla, kenarda bir yerden gözleri dolmuş Hüseyin’i izliyordu. Ben de onu izliyordum. Bütün okulları birinci bitirmiş, Ankara Hukuk’a birinci girmiş, dereceyle mezun olmuş, hakimlik-savcılık sınavında 20 bin kişiden 100’üncü olmuş, mülakatta Alevi olduğu için elenmiş bir arkadaşı yedi avukatımdan izin isteyip altı sence önce ‘Kardeşim ben sana inanıyorum’ demişim. Hüseyin yedi sene boyunca önüne gelen davayı kazanmış, önüne gelen görevi yapmış.

 
‘O gencecik arkadaşa her şeyimi emanet etmişim’

 
Hüseyin Can, parti meclisine girince SODEM-SEN’deki görevini bıraktı ‘Bağdaşmaz’ diye. Bu arkadaşı ‘Özgür Özel’in avukatı’ parantezine alıyorlar. Ben Hulusi Akar’a, Süleyman Soylu’ya, Tayyip Erdoğan’a karşı benim hak ve menfaatimi en iyi koruyabilecek kişi diye düşünüp o gencecik arkadaşa her şeyimi emanet etmişim.

 
Şimdi diyorlar ki ‘Özgür Özel’in avukatı diye’… Bir sene sonra göreceğim, Çankaya Belediyesi nasıl yönetilecek ve ‘Özgür Özel’in avukatı’ parantezine alanlar bu sefer Hüseyin Can hakkında neler diyecekler…”