Özel Ders İmkanlarından Faydalanın

Özel Ders İmkanlarından Faydalanın
9 Şubat 2021 13:48

Pandemiyle birlikte çocuklarımız okuldan ve eğitimden çok uzak kaldı. Her ne kadar pandemide 1 yıl evlerimizde izole olmuş gibi görünsek bile çocuklarımız 2 yıl kaybettiler. Çünkü geçen sene yarım dönem örgün eğitime devam ederken, bu sene örgün eğitime henüz başlamadılar. Şimdiden sonra başlasalar dahi yarım dönemden fazlası doldu. Dolayısıyla çocuklarımızın kaybı 2 öğrenim yılı oldu. Bu açığı kapatmak ve çocuklarımızın akademik olarak başarılı olması için takviye almakta fayda vardır. Özel dersler ile takviye alındığında çocuğun öncelikle eksikleri kapanacak, ilerleyen dönemlerde arkadaşlarından ve yaşıtlarından ön plana çıkacaktır. Özel ders için tercih edeceğiniz kurum ya da öğretmen oldukça önem taşımaktadır. Öğretmeninizin çocuğunuzla iyi bir iletişim kurması, seviyesini tespit ederek seviyesine uygun eğitim vermesi ve doğru kaynakları tercih etmesi çok önemlidir. Bu nedenle özel ders almadan önce iyi bir araştırma yapmanız çok önemlidir.

 

Eğitimde şüphesiz ki en önemli ders yıllardır matematik olarak görünüyor. Çünkü öğrencilerin genel olarak yapamadığı, başaramadığı ders matematik. Durum böyle olunca sınavlarda matematik yapabilen öne çıkıyor. Bu nedenle en çok özel ders talebi de matematikten olmaktadır. Matematik özel ders ile çocuklarınızın matematikte başarıya ulaşmasını ve sınavlarda diğer öğrencilerden bir adım önde olmasını sağlayabilirsiniz. Matematik derslerinde çözülen örnekler ve verilen ödevlerle öğrencinin görmesi gereken bütün soru tipleri çözülmekte ve öğrenci sınavda maksimum başarıya ulaşmaktadır. Matematikte başarının en önemli kuralı şüphesiz ki devamlılıktır. Öğrencinin düzenli ders çalışması, derslerden kopmaması ve sürekli pratik yapması devamlılık olarak tanımlanmaktadır. Bu devamlılığı veliler her zaman sağlayamayabiliyor. Bu nedenle uzaktan bir otoritenin müdahil olarak çocuğu yönlendirmesi en doğru seçenektir. Bu sayede devamlılık sağlanabilir.

 

Matematikten sonra en önemli derslerden bir tanesi de şüphesiz ki İngilizcedir. Yalnızca dil bölümü öğrencilerin değil tüm öğrencilerin İngilizce takviye derslere ihtiyacı vardır. Günümüzde iş bulabilmek için yalnızca bir bölümden mezun olmak yeterli olmayabiliyor. Bir dili bilmek, anadili gibi konuşabilmek meslek edinmeyi her zaman kolaylaştıran etmenler arasındadır. Ancak dil özellikle küçük yaşlarda daha kolay öğrenilmektedir. İngilizce özel ders ile öğrencinize takviye özel dersi aldırabilir ve ilerleyen yaşamında daha başarılı bir kariyer edinmesini sağlayabilirsiniz.