OYAK Davası'nda iki tahliye

OYAK Davası'nda iki tahliye
15 Ağustos 2012 18:58

OYAK davasında mahkeme, iki sanığı tahliye etti. Mahkeme, Danıştay saldırısıyla ilgili dava dosyasının istenmesine karar verdi.
 
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü oturumu sona erdi. Taleplerin ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme, sanıklar Serkan Akyıldız ve Metin Almalı’nın tahliyesine karar verdi. Sanıklar Orhan Çoban, Mustafa Tarık Özyılmaz, Yavuz Selim Kavaklıoğlu ve Barış Demirtaş’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden Ergenekon ile birleştirilen Danıştay saldırısı dava dosyasının istenmesi kararlaştırıldı.
 
Mayıs 2006 tarihindeki Danıştay Bilgi İşlem Dairesi görevlilerinin isim listesini isteyen mahkeme, 3-5 Mayıs 2006 tarihleri arasında OYAK Güvenlik’in Ankara Bölge Müdürlüğü ile Montaj Bakım Müdürlüğü’nde servis hizmetine bakan görevli ve teknisyenlerin de listesinin istenmesine karar verdi.
 
Danıştay Başkanlığı’na yazı yazılarak arızalı olduğu belirtilen hard disklerin OYAK Güvenlik tarafından saklanması konusunda o tarihte talepleri olup olmadığının sorulmasına karar verildi.
 
Mahkeme, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne, 16-17 Mayıs 2006 tarihlerinde güvenlik kameralarının görüntülerini manuel olarak kaydını yapabildikleri belirtilen genel sekreter ve yardımcılarının odalarındaki bilgisayarlarda bir kayıt tespit edilip edilmediğinin sorulmasını kararlaştırdı.
 
Mahkeme, Danıştay’a da aynı tarihlerde aynı görevlilerin odalarındaki bilgisayarlarında görütü kaydı bulunup bulunmadığı yönünde araştırma yapılıp yapılmadığını sordu. Araştırma yapıldıysa tutanağın bir örneğini isteyen mahkeme, ayrıca olay tarihindeki kameraların konumlarını ve sayısını gösterir belgelerin gönderilmesine karar verdi.
 
Mahkeme, sanıkların arızalanan hard disk yerine başka marka cihaz takılmasını Danıştay görevlileri istemedi yönündeki ifadesi üzerine Danıştay’a, bu yönde OYAK’a yazılmış bir taleplerinin olup olmadığının sorulmasını kararlaştırdı.
 
Duruşma 11 Ekim tarihine ertelendi.