'OSB'lerin doluluk oranları ne?'

'OSB'lerin doluluk oranları ne?'
28 Ağustos 2012 15:51

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara’da Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) sorunlarının zamanında çözülemediğini, doluluk oranının düşük olduğunu belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Nazlıaka önergesinde, “Ergene Havzası’nın yaşanan düzensiz sanayileşme, bu sanayileşmenin yarattığı sorunlar, Ergene’de çevre kirliliğinin ulaştığı boyutun” OSB’lerin önemini gösterdiğini bildirdi. Ankara’nın Kazan ilçesinde sanayinin düzensiz geliştiği, özellikle Saray Mahallesi’nde sanayi amaçlı parselasyon sorunları yaşandığını hatırlatan Nazlıaka, Ankara’da OSB’lerin sorunlarının zamanında çözülemediğini, doluluk oranının düşük olduğunu belirtti. Tarım arazilerinin rant amacıyla konut ve sanayi alanına dönüştürülmesinin de tarım alanlarının korunması ve kentleşme açısından bir diğer sorun oldıuğunu vurgulayan Nazlıaka, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“-Ankara’da OSB’lerin doluluk oranlarını nedir? Arttırılması için alınan önlemler nelerdir? Bu konuda hangi somut çalışmalar yapılmaktadır?
-Ankara’nın sanayide parlayan yıldızlarından biri olan Kazan’ın ilerleyen yıllarda Ergene benzeri bir manzarayla karşılaşmaması için hangi önlemler alınmaktadır?

-Kazan’ın sanayileşmede yakaladığı başarıyı devam ettirmesi için bölgeye hangi kurumlar tarafından ne tür destekler sağlanmaktadır? Yeterli midir?

-Ankara’da son 10 yıl içinde ne kadar tarım arazisi konut ve sanayi alanına dönüştürülmüştür? Bu alanların tarım arazileri içindeki oranı nedir?”