Onno Tunç'un heykeli şehir eşkıyaları yüzünden yıkıldı

Onno Tunç'un heykeli şehir eşkıyaları yüzünden yıkıldı
30 Nisan 2012 13:22

Yalova Belediyesi, 2002 yılından beri kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilen Onno Tunç anıtını yıkmak zorunda kaldı.2002 yılından beri kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilen Onno Tunç anıtı yıkılmak zorunda kaldı.

Haber ilk olarak Akşam gazetesinde yayınlanmıştı.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Hürriyet gazetesine konuştu.

Onno Tunç’un mezarında oluşan tahribatın kişi veya kişilerin kasti tahribatından kaynaklı olmadığını vurgulayan Koçal, Tunç’un asıl kabrinin kaza geçirdiği yerde yapıldığını hatırlatarak, “Kaza geçirdiği yerde anıt mezarın yanı sıra parkın içinde de sembolik bir mezarı yapıldı. Mezarda zaman içinde tahribat oluştu. Yer-yer kırılma aşınma durumları oluştu. Çivisi çıkmış, taşı kopmuş durumdaydı. Bu durum kesinlikle vandalizm olarak nitelenen bir durumdan kaynaklı değil. Aynı park içinde yer alan başka bazı mezarlar da benzer durumda. Çok fazla tahribatın olduğunu görünce yıkımına karar verdik. Şimdi ilgili arkadaşlara talimat verdik. İki üç değişik model geliştirip ailesi ve yakınlarına göstereceğiz.  Beğenilen modeli yaptıracağız” şeklinde konuştu.

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı  Ahmet Özsümer, “Biz Onno Tunç’a sahip çıktığımızdan dolayı bu anıtı yıktık”  dedi.

Özsümer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2002 yılında ünlü müzisyen Onno  Tunç anısına Yalova’nın Panjin Parkı’nda yapılan anıtın zaman içerisinde  yıprandığını söyledi. Bu sebeple anıtı yenisini yapmak üzere yıktıklarını ifade eden Ahmet Özsümer, “Anıt Onno Tunç’a yakışmıyordu. Onno Tunç, bu ülkenin  değerlerinden birisidir. Ancak onun anısına yaptırdığımız anıt zamanla yıprandı.  Harfleri söküldü ve çirkin bir hal aldı. Biz de anıtın onun adına yakışmadığına  karar verip yenisini yapmak için yıktık” dedi.

Anıta sahip çıkılmadığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade  eden Özsümer, şöyle konuştu:
“1 ay içerisinde aynı yerde yeni bir anıt yapacağız. Bu anıt eskisine  göre daha modern ve güzel olacak. Bu anıta sahip çıkamadığımız yönünde çıkan  haberler yalandır. Biz Onno Tunç’a sahip çıktığımızdan dolayı bu anıtı yıktık”

Yalova’nın Armutlu ilçesi Mecidiye Köyü Taz Dağları’nda 1996’da uçağının  düşmesi sonucu yaşamını yitiren ünlü sanatçı Onno Tunç’un anısına 2002 yılında  Yalova merkezde bulunan Panjin Park’ta bir anıt yapılmıştı.