Öğrencilere zorunlu kredi kartı

Öğrencilere zorunlu kredi kartı
30 Kasım 2012 14:42

Bazı üniversitelerin bankalarla yaptığı ortak çalışmalar sonucu öğrencilere, kimlik kartı yerine 500 lira limitli zorunlu kredi kartı verildiği ortaya çıktı. Konuyu CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz Meclis gündemine taşıdı. Özgündüz, ayrıca öğrencilerin nakit ödemeyle yemek yemelerinin yasaklandığı ve yalnızca anlaşmalı kredi kartlarının kullanımı yoluyla yemeğe mahkûm edildiğini de ifade ederek, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den, konu ile ilgili Bakanlığın ya da YÖK’ün herhangi bir soruşturma açıp açmadığı hakkında bilgi istedi. Özgündüz ayrıca Dinçer’e hangi üniversitelerin kredi kartı uygulamasını yaptıklarını sordu.

 

 

H&H ÖZEL HABER

Öğrencilere zorunlu kredi kartı verilmesi konusunu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’le H&H olarak konuştuk.

Telefonla ulaştığımız Özgündüz, bunun okulların bankalarla anlaşması sonucu ortaya çıkan bir durum olduğunu belirterek, “Bankaların değerini yükseltmek için yapılmıştır. Ticari amaçlıdır. Üniversitelerin bu işte çıkarı nedir bilmiyorum ama öğrencileri kullanmaları uygun değildir. Mutlaka okullara bir takım vaadleri vardır, ancak öğrencilerin mecbur bırakılması hoş değil. Seçenek olarak sunulması belki daha uygun bir durum olabilirdi” diye konuştu.

 

 
 
 
 
Öğrencilerle görüşme fırsatı olup olmadığını sorduğumuz Özgündüz:
“Görüştük, bilgi aldık. Çok rahatsızlar. Sonuçta her zaman o anlaşmalı banka etraflarında olmayabilir. Yemek için tercih ettikleri yerler o bankayla anlaşmalı olmayabilir. Öğrenciler özgür bırakılmalı ve bankanın reklamını yapar durumuna düşürülmemelidir.” dedi.
 
 
 
 
 
Özgündüz,Ömer Dinçer’den gelecek cevap içinse, “İlgimiz yok, okulların kendi işi diye topu üniversitelere atacaklar büyük ihtimalle. Bu tutarlı olmaz. Başka konularda YÖK nasıl müdahale ediyorsa hemen buna da çözüm bulunmalı, yasal düzenleme yapılmadı ise yapılmalıdır.” diye konuştu.