Ofis Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Ofis Tasarımı Nasıl Olmalıdır?
11 Aralık 2021 12:19

Günümüzde hemen her alanda görselliğin insan üzerindeki etkisi çok büyük olduğundan, çalışma ortamlarının nasıl göründüğü de doğrudan müşterilerin marka algısını ve satın almaya yönelik nihai kararlarını etkiler. Ticari işletme sahiplerinin pozitif izlenim bırakacak görsel özelliklere sahip bir işyerine sahip olması, günümüze dek yapılan pek çok araştırmada gösterildiği üzere müşterilerin istenen kararları almasını kolaylaştıracaktır. Bu sebeple ofis tasarım hangi sektörde faaliyette bulunduğu fark etmeksizin, modern ticaret yaşamında tüm firmalar için önemlidir. Market alışverişlerinde satın almaya yönelik kararlarını dahi ürünün niteliklerinden önce, ambalajının nasıl göründüğüne bakarak veren insanlarda olumlu izlenim bırakmanın yolu dekorasyona önem vermekten geçiyor.

 

 

Ofis ortamlarının müşteriler üzerinde pozitif bir marka algısı oluşturacak şekilde tasarlanması, bazı işletme sahipleri tarafından hala idrak edilememiş olmasına rağmen profesyonellik gerektiren bir iştir. Ambiyans denen kavram sadece pahalı ofis mobilyalarına sahip olmaktan ibaret değil; ergonomiden akustiğe, ses yalıtımından renklerin sıcaklığına, ışık yoğunluğundan döşemelere, aksesuarlardan mobilyalara dek mekânsal ve yapısal pek çok özellikle ilgilidir. Bu sebeple ofis dizaynı için başvurulan iç mimar İstanbul firmanın potansiyel müşterilerinin beğenilerine ve faaliyet sektörüne göre tüm bu faktörleri düşünerek tasarım yapar. Ofiste işle ilgili evrakların ve diğer eşyaların ne şekilde depolanacağı dahi mekanın nasıl göründüğünü ve gündelik iş yaşamında ne kadar işlevsellik sağladığını etkiler. Depolama için akılcı çözümler sunacak özel tasarım ürünler sayesinde asgari alan kullanımıyla, ofisin sağladığı kullanım alanından azami şekilde yararlanabilir ve ferah bir çalışma ortamına sahip olabilirsiniz.

 

 

Basit gibi görünmesine karşın birçok farklı detayın düşünülmesi gereken çalışma ortamlarının dekorasyonu için işin uzmanından yani bu konuda deneyim kazanmış bir iç mimardan yardım almalısınız. Mekana ve ihtiyaçlara en uygun tasarım çözümlerini sunan iç mimarlar, bunu yaparken firmanın potansiyel müşterilerinin görsel beklentilerini de hesaba katar. Çalışma ortamının ne şekilde bölüneceği, bu bölümlerin büyüklüğü, ofisin ne kadarının müşterilerden gizleneceği, misafirlerin nasıl görünen bir ortamda ağırlanacağı gibi detayların tamamı bu tasarım çalışmalarında düşünülür. Tasarımın dışında iş uygulamaya geldiğinde de mimarlar en kaliteli ve aynı zamanda ekonomik çözümleri sunacaktır.