Metiner’den AKP’ye ‘uyarı': Sadakati makamlara bağlı olanlar…

Metiner’den AKP’ye ‘uyarı': Sadakati makamlara bağlı olanlar…
8 Mart 2023 10:00

Sosyal medyayı aktif kullanan isimlerden AKP’li Mehmet Metiner, Twitter’da yaptığı paylaşımla partisine ‘uyarıda’ bulundu. Metiner, “Akıbet hayrolmaz” ifadelerini kullandı.

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ayrılma kararıyla Millet İttifakı’nda başlayan kriz süreci, Akşener’in ikna edilip Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesiyle sona erdi.

6 Mart akşamı yapılan altılı masa toplantısı sonrası Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladı.

 

 

İMAMOĞLU VE YAVAŞ İÇİN ÖZEL MADDE

 
Akşener’in teklifi olarak masaya sunulan, liderlerin değerlendirmelerinin ardından da kabul edilen formül ‘ortak yol haritası’ metninin 12’nci maddesinde ise “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır” ifadeleri yer aldı.

Millet İttifakı’nın adayının resmen belli olmasıyla, Türkiye’de seçime giden süreç hızlanmış oldu.

Son olarak AKP’li eski vekil Mehmet Metiner’den sosyal medyada dikkat çeken paylaşım geldi. Metiner yaptığı paylaşımla partisine ‘uyarıda’ bulundu.

 

 

“AKIBET HAYROLMAZ”

 
Metiner, Twitter’dan paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti yaşanmışlıklardan ders çıkartıp adam seçme kriterlerini değiştirmezse, kendisine ihanet edenlerin benzerleriyle yol yürümeye kalkışırsa, akıbet hayrolmaz. Unutulmasın ki sadâkatları makamlara bağlı olanlar, makam için her şeyi yaparlar.”