Metin Kaçan intihar etti

Metin Kaçan intihar etti
9 Ocak 2013 00:25

Ünlü karikatürist ve oyuncu Hasan Kaçan ebediyatçı kardeşi Metin Kaçan’ın intihar ettiğini doğruladı.

Çengelköy Polis Merkezi’ne giden taksi şoförü Yüksel Güçlü, Metin Kaçan olduğunu söyleyen bir kişinin fotoğraf çekeceğini söyleyip yavaşlamasını istediğini, yavaşlayınca da cüzdanını ve telefonunu bırakıp otomobilden fırlayıp korkulukları aşarak kendini Boğaz’a bıraktığını söyledi.

BOĞAZ KÖPRÜSÜ’NDEN ATLADI
 
Taksicinin karakolda verdiği ifadeye göre olay geçtiğimiz pazar günü sabaha karşı meydana geldi. Karakola panik halinde gelen 34 TFL 25 plakalı taksinin sürücüsü Yüksel Güçlü, Esenler’den taksisine binen müşterisi ile sohbet ederek Köprüye kadar geldiklerini anlattı. Şoför Güçlü karakoldaki ifadesinde, “Bana yazar Metin kaçan olduğunu söyledi. Üsküdar’da evi varmış oraya gideceğini söyledi. Köprüye girdikten sonra fotoğraf çekeceğini söyleyerek yavaşlamamı istedi. Aklıma kötü bir şey gelmediği için yavaşladım. Ben ne olduğunu anlamadan cep telefonu ile cüzdanını koltukta bırakıp aşağı atladı. Ben müdahele edemeden koşarak korkuluklara ulaştı ve kendini aşağı bıraktı” dedi.


 
Polis ekipleri köprü üzerindeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde bir kişinin taksiden inip kendini boşluğa bıraktığını gören ekipler, arama kurtarma çalışması için Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi’ne haber verdi. Ancak yapılan aramalarda hiç bir ize rastlanmadı. Polis, ellerindeki cüzdan ve telefonu tutulan zabıtlarla birlikte Üsküdar Cumhuriyet Savcılığına gönderdi.

AİLESİ 3 GÜNDÜR HABER ALAMIYORDU
 
Sosyal Paylaşım sitelerinde Metin Kaçan’ın intihar ettiği haberleri yayıldı. Kaçan’ın öldüğüne dair, sosyal medyada çıkan söylenti, ailesini ve arkadaşlarını tedirgin etti. Ağabeyi, karikatürist Hasan Kaçan’a gün boyunca cep telefonundan ulaşılıp bilgi alınamazken, asistanı Sebile Hanım, “Kendilerinin de Metin Kaçan’a ulaşamadığını, haber beklediklerini” söyledi. Kaçan ailesinin farklı semtlerde oturduğunu, birbirleri ile ilgili çok bilgileri olamayabileceğini dile getiren Sebile asistan, “Aile, Kadıköy yakasında oturuyor. Hiçbir bilgileri yok. ‘Metin böyle sık sık ortadan kaybolur’ diyorlar ama çıkan haberler herkesi çok yıpratmış durumda. Biz de bir bilgi ulaşmasını bekliyoruz. Elimizde sadece bu haberlerden dolayı endişeli bir aile var.” dedi.

Bu açıklamalardan sonra Hasan Kaçan Twitter’da bir mesaj atarak olayı doğruladı. Hasan Kaçan, “Metin Kaçan ile ilgili bilgiler maalsef doğrudur. Aile olarak. bir umuttur diyerek paylaşmadık. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ederiz.” dedi.