Mersin'de Gezi Parkı'na destek sürüyor

Mersin'de Gezi Parkı'na destek sürüyor
26 Haziran 2013 00:10

İstanbul Taksim Gezi Parkı protestolarına destek sürüyor. ‘Duran adam’ eylemi yapan vatandaşlar daha sonra mumlarla protestolarında yaşamlarını kaybedenlerin ismini yazdılar.

Mersin’de, İstanbul Taksim Gezi Parkı protestolarına destek sürüyor. ‘Duran adam’ eylemiyapan vatandaşlar daha sonra mumlarla protestolarında yaşamlarını kaybedenlerin ismini yazdılar.

Akşam saatlerinde bir alışveriş merkesi girişine gelen bir grup Emekli-Sen üyesi ellerinde ‘Devlet terörüne son. Çocuklarımıza ve torunlarımıza dokunma’ pankartı açtı. Burada konuşan Emekli-Sen Şube Başkanı Adil Aleybeyoğlu, hükümetin baskı ve yıldırma politikalarına karşı, devlet terörüne biran önce son verilmesini istedi. Konuşmanın ardından yaklaşık 50 kişi duran adam eylemi yaptı. Zaman zaman alışveriş merkezine girip çıkanların da destek verdiği eylem yarım saat sürdü.

Akşam saatlerinde ise yaklaşık 500 kişi bir araya geldi. Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan vatandaşlar ‘Çapulcu köyü burada, Tayyip nerede’, ‘Hükümet istifa’, ‘Her yer Taksim, her yer direniş’, ‘Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana’ ‘Atatürk gençliği görev başındaHepimiz Ethem’iz hepinize yeteriz’, ‘Tayyip Amerika’ya Fetullah’ın yanına’ ve ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ slogan attı. Toplanan kalabalık daha sonra Türk bayrakları ile alış veriş merkezi içinde yürüdü. Yaklaşım yarım saat yürüyen grup, daha sonra toplandığı alana geri dönerken ‘Yiğidim, aslanım burada yatıyor’ şarkını hep bir ağızdan söyledi. Daha sonra ise eylemciler beraberinde getirdikleri mumları yakarak Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Abdullah Cömert ve Ethem Sarısülük’ün isimlerini yere yazdı. Polisin müdahale etmediği eylemde, katılımcılar oluşturdukları forumda kendi görüşlerini anlattı.