Mehmet Metiner Başbakan'ı Kızdıracak

Mehmet Metiner Başbakan'ı Kızdıracak
29 Kasım 2011 16:30

Mecliste Dersim Gerginliği…

Mecliste Dersim Gerginliği…

 

HH Haber – Ankara

 

Başbakan’ın Dersim’le ilgili yaptığı konuşma esnasına  AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’e ‘ Mehmetçim sen de karışma artık ‘ demesinden sonra Metiner’in ne yapacağı merakla bekleniyordu. Ancak Metiner başbakan’ı dinlemedi ve mecliste Dersim’le ilgili tartışma yaratacak sözlere imza attı.

 

Metiner ‘Sayın başbakanımızın özürü doğru anlaşılmalıdır. Bu ülkede tek bir etnik yapı ülkenin tamamında hak iddia edemez.Başbakan literatürde varsa özür diliyorum dedi. E sayın Kılıçdaroğlu da özür dilesin.Biz her türlü çatışma ve gerilim noktasından uzağız. Burada dersim katliamından sonra yapılan sürgün var. Dersimin küçük kızları evlatlık verildi. Dersim sürgünleriyle yüzleşebilmilş değil.Biz insani duyarlılıkla bu olaya sahip çıktık.’ Dedi.

 

Metiner’in bu konuşmasıyla tansiyon iyice yükseldi. MHP’li Oktay Vural bu konuşma üzerine  ‘ Sen bu kürsüden katliam diyemezsin. 33 asker öldürüldüğü zaman niçin öldürüldü diye sormadın. Ermeni soykırımı yapıldı diyenlerle bir oldun. Yazıklar olsun’ Dedi.

 

MHP Milletvekili , eski tarih kurumu başkanı Yusuf Halaçoğlu da  ‘Dersim meselesinde yiğitseniz gelin arşivlere bakalım. Dersim harekatı sırasında mecliste oylama yapıldı. Orada Bayar da vardı Menderes de. Buyurun araştıralım yüzleşelim.’ Diyerek AKP’li milletvekillerine yüklendi.

 

BAŞBAKAN METİNER’E NE DEMİŞTİ