Meclis’te bütçe görüşmelerinin canlı yayınlanması kabul edilmedi

Meclis’te bütçe görüşmelerinin canlı yayınlanması kabul edilmedi
27 Ekim 2020 15:46

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinin ilk günü, “canlı yayın” tartışması ile başladı. CHP, HDP ve İyi Partili milletvekillerinin bütçe görüşmelerinin Meclis TV’den canlı olarak yayınlanması talebi kabul edilmedi.

 

 

Komisyonun İyi Parti’li üyesi Durmuş Yılmaz’ın “Atın sahibine göre kişnetiyorlar” demesi üzerine tartışma çıktı. Komisyonun AKP’li üyesi Uğur Aydemir, “AK Parti öncesinde hangi komisyon toplantıları canlı yayınlandı” diye sorarak böyle bir usul olmadığını savundu. Komisyonun CHP’li üyesi Abdüllatif Şener de kendi bakanlığı döneminden canlı yayınlandığına ilişkin örnekler verdi ve “Bu kadar karanlık dönem yaşanmamıştır” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın sunduğu 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi Geneli ve Sayıştay Raporları üzerinde görüşmeler başladı. İlk dakikalardan itibaren canlı yayın tartışması görüşmelere damga vurdu.

Komisyonda bu haftadan itibaren Cumhurbaşkanlığı, TBMM, bakanlıklar ve kurumların bütçeleri üzerinde görüşmeler yapılacak. Komisyon toplantıları, Covid-19 tedbirleri kapsamında daha büyük bir alana sahip olması nedeniyle TBMM Tören Salonu’nda yapılacak.