Meclis çalışmalarına deprem arası!

Meclis çalışmalarına deprem arası!
4 Şubat 2024 08:48

Meclis çalışmalarına Maraş depremlerinin yıldönümünde ara verilecek. Deprem bölgesi ziyaretleri sonrası gündem yeniden yerel seçimler olacak.

 

 

Yerel seçim hazırlıklarında sona gelen siyasi partiler çalışmalarına 6 Şubat’ta gerçekleşen ve 11 kenti etkileyen depremin yıldönümü nedeniyle kısa bir ara verecek. Meclis çalışmalarını da etkileyecek, deprem bölgesi ziyaretleri ve anma törenlerinin ardından partiler hızla yerel seçim gündemine dönecek.

 

Siyasetçiler Maraş depreminin yıl dönümü sebebiyle düzenlenen anmalara da katılacak. Liderler depremin yıl dönümü olan 6 Şubat Salı günü Meclis’teki grup toplantılarında değil depremin etkilediği illerde olacak.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat haftasında Maraş, Urfa, Adıyaman ve Elazığ’ı ziyaret edecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel 6 Şubat’ta Hatay’da olacak. CHP milletvekilleri de heyetler halinde 11 deprem şehrinde düzenlenen anmalara katılacak, depremzedelerle bir araya gelecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de 5 Şubat’ta Maraş, Adıyaman ve Hatay’da olacak.

 

 

DEM PARTİ GRUP TOPLANTISI HATAY’DA

 
DEM Parti, Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğlulları’nın konuşacağı grup toplantısını 6 Şubat’ta Hatay’da düzenleyecek. Diğer Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan da Adıyaman ve Malatya’da olacak. DEM’in milletvekilleri hafta boyunca deprem bölgesinde olacak.

 

 

BABACAN MARAŞ VE ADIYAMAN’DA, DAVUTOĞLU HATAY’DA

 
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 5 Şubat Pazartesi Maraş’ta, 6 Şubat Salı günü Adıyaman’da depremzedelerle bir araya gelecek.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve milletvekilleri, depremin yıl dönümünde Hatay ve Samandağ’da olacak.