Mansur Yavaş: 20 yıllık sürece baktığımız zaman Başkent kimliği ortadan kaybolmuş bir Ankara var önümüzde

Mansur Yavaş: 20 yıllık sürece baktığımız zaman Başkent kimliği ortadan kaybolmuş bir Ankara var önümüzde
25 Şubat 2014 11:11

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara’nın farklı bir yönetime ihtiyaç duyduğunu, Gökçek’in 20 yıldır hizmet ettiğini belirterek “Gökçek güzel şeyler de yaptı. Ama artık yoruldu” dedi.

 

Mansur Yavaş, Bilkent İdea Kulübü’nün düzenlediği konferansa katıldı. Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleşen konferansta Yavaş, “Belediye Başkanının yetkileri çok büyük. Dolayısıyla bu kadar yetkili belediye başkanı iyi bir yönetici olursa bulunduğu çevreyi ihya eder, geliştirir. Kötü bir yönetici olursa bulunduğu yeri çirkinleştirir, imha eder” dedi.

 

Türkiye’deki denetleme mekanizmasının iyi olmadığını kaydeden Yavaş, “Belediye başkanı yetkisini sivil toplum kuruluşlarıyla, üniversitelerle, meslek odalarıyla paylaşarak kullanmalıdır. Tek başınıza karar verirseniz bugün Ankara’mızda olduğu gibi, Türkiye’nin en borçlu belediyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi olur. Yapılan yatırımların bir çoğu da atıl olur” ifadelerini kullandı.

 

ORTAK YAŞAM DA ORTAK AKILLA KURULUR

 

Ankara’nın farklı bir yönetime ihtiyaç duyduğunu, Gökçek’in 20 yıldır hizmet ettiğini ifade eden Yavaş, “Gökçek artık yoruldu. Bu 20 yıllık sürece baktığımız zaman Başkent kimliği ortadan kaybolmuş, 24 saat yaşanmayan, insanların mutlu olmadığı bir Ankara var önümüzde. Kimsenin fikri alınmadığı zaman yaşayanlarda kendini kente ait hissetmiyor. Şehirlerde ortak bir yaşam vardır. Ortak yaşam da ortak akılla kurulur” dedi.

 

Ankara’daki trafik sorununa değinen Yavaş, alt-üst geçitlerin, yeni açılan yolların trafiği daha fazla yoğunlaştırdığını ve yeni açılan yolların hepsi başka yeni yolların açılmasını gerektireceğini savundu. Ankara’nın her yerinin caddelerden ibaret olacağını belirten Yavaş, “Biz Bilkent, Hacettepe ve ODTÜ’yü monorayla mevcut metroya bağlayacağız. Yani gençler entegre bir şekilde monoraydan inip metroya binecekler” dedi.

 

GENÇLERİMİZİ TEKNOLOJİ İLE BULUŞTURACAĞIZ

 

Gençlik ve Teknoloji Merkezleri ile gençleri teknoloji ile buluşturacaklarını, gençleri iş dünyası ile bu merkezlerde bir araya getirip onları iş sahibi yapacaklarını belirten Yavaş şunları kaydetti:

 

“Bu merkezler Ankara’nın teknolojiyi içselleştirdiği, teknolojik kültürün şehre yayıldığı yerler olacak. İçi boş, hangi amaca hizmet ettiği anlaşılmayan merkezler yeni bir kimlik kazanacak, mevcutlara daha iyileri eklenecek. Teknokentleri, üniversiteleri, eğitimli insan kaynağı ile öne çıkan Ankara, girişimciliğin ve teknolojinin başkenti olacak. Gençlerimizi iş dünyası ile bu merkezlerde bir araya getirip onları iş sahibi yapacağız. Eğitimler, seminerler, konferanslar düzenleyerek gençlerimizin hep yanında olacağız. KOSGEB eğitimleri, meslek yatırımcı ağları gençlerimizle bu merkezlerde buluşacak, onları iş sahibi yapacak. Ankaralı kazanacak. Bu merkezler tüm ilçe ve semtlere yayılan sinir uçları olacak. Gençlik ve teknoloji merkezleri mimarisi ve ruhu ile güler yüzlü çalışanları ile gençlerin ve tüm vatandaşlarımızın geleceğini aydınlatan, daha çok kazanca açılan kapısı olacak.”