‘Linç girişimini araştırmaktan niye bu kadar korktular?’

‘Linç girişimini araştırmaktan niye bu kadar korktular?’
2 Mayıs 2019 11:29

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin araştırılması yönündeki Meclis önergesinin AKP ve MHP tarafından neden reddedildiğini yazdı.

 

 

 
Ataklı:’ O linç girişiminin bal gibi örgütlü bir terör eylemi olduğu biliniyor. Eğer Meclis araştırma komisyonu kurulursa eninde sonunda bu gerçek kanıtlanacak ve resmi belgelere geçecek. Oysa böyle bir araştırma yapılmazsa iktidar ortakları ellerindeki tetikçi medyayı kullanarak suçlunun CHP olduğunu söylemeye devam edebilecek.’ dedi..

 

İşte Can Ataklı’nın o yazısı:

 

“Linç girişimini araştırmaktan niye bu kadar korktular acaba?

 

“Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da bir milyonu aşkın kişiyle miting yaparken, Ankara’da CHP Genel Başkanı korkunç bir linçten kurtuldu.
Belki amaç o kalabalığı galeyana getirmekti, yine olmadı, orasını henüz bilmiyoruz.
Ancak “her açıdan” çekilen bütün görüntülerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun örgütlü bir saldırı karşısında olduğu açıkça görülürken, İçişleri Bakanı, “Ne örgüt, ne provokasyon yok. Cenaze sırasında öfkelenen aile yakınlarının haklı tepkisidir yaşanan” açıklaması yapmıştı biliyorsunuz.
Oysa sadece görüntülerle değil daha sonraki gelişmelerle ve tanık ifadeleriyle de ortaya çıkmıştı bu saldırının önceden planlandığı.
Kimsenin kaçamayacağı bir gerçek şu ki; Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi net bir terör eylemidir.
İktidarın bunu asla kabul etmemesi ve üstüne bir de “Asıl suçlu Kılıçdaroğlu’dur. Ne diye kalkıp da şehit cenazesine gidiyor?” demesi üzerine CHP, “O halde gelin Meclis’te bir araştırma komisyonu kuralım” önerisi getirdi.
Sonucu biliyorsunuz; AKP ve MHP’liler karşı oy verdiler ve komisyon kurulamadı.
AKP ve MHP’liler niye bu kadar korkuyor?
Benim teşhisim şu; O linç girişiminin bal gibi örgütlü bir terör eylemi olduğu biliniyor. Eğer Meclis araştırma komisyonu kurulursa eninde sonunda bu gerçek kanıtlanacak ve resmi belgelere geçecek. Oysa böyle bir araştırma yapılmazsa iktidar ortakları ellerindeki tetikçi medyayı kullanarak suçlunun CHP olduğunu söylemeye devam edebilecek.”