Kurum’un açılışını yaptığı ‘çocuk köyünü’ belediye yapmamış!

Kurum’un açılışını yaptığı ‘çocuk köyünü’ belediye yapmamış!
5 Mart 2024 11:17

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Kurum, TOKİ’nin yaptığı ‘Küçüksu Çocuk Köyü’nü Üsküdar Belediyesi tarafından yapılmış gibi açtı. Üstelik açılışı yapılan ‘çocuk köyü’ projesi, geçtiğimiz yıl mayıs ayında teslim edilmesi gerekirken yaklaşık bir yıl geç teslim edildi.

 

 

Fotoğraf: Üsküdar Belediyesi

 

 

AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum, bugün Üsküdar Küçüksu Mahallesi’nde yapılan Üsküdar Çocuk Köyü açılışına katıldı. Kurum, açılışı yapılan köy ile ilgili yaptığı konuşmada, “Biz hep eserden, hizmetten yana olduk. İstanbul için aşkla çalıştık. Emin olun Üsküdar’da yaptığımız çocuk köyümüz, bu Cumhuriyet Halk Partili İBB yönetiminin ilgisiz yarı zamanlı belediye başkanının 5 yıl içinde İstanbul’da yaptığı kreşlerden daha büyük bir projedir” ifadelerini kullandı. Kurum, kendi bakanlığı döneminde yapımına başlanan köy projesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kreşlerini karşılaştırdı.

Ancak gerçek kısa süre içinde ortaya çıktı. Köyün belediye tarafından yapıldığı söylense de Kurum’u EKAP bilgileri yalanladı. EKAP’taki bilgilerle, köyün Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yaptırıldığı ortaya çıktı.

 

 

Belediye vaat etti ama TOKİ yaptı
Köy projesi, dönemin AK Parti Üsküdar Belediye Başkanı adayı ve 2024 seçimlerinde yeniden aday gösterilen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından, 2019 seçimleri vaatleri arasında yer aldı.

Üstelik köyün ihalesi ilk olarak 26 Ocak 2022 tarihinde Üsküdar Belediyesi tarafından yapılacak iken iptal edildi. Ancak daha sonra devreye TOKİ girerek, köy projesi millet bahçesi projesine dahil edilerek yeniden ihaleye çıkarıldı. Böylece belediye tarafından vaat edilen proje, TOKİ’nin devreye girmesiyle yapılmaya başlandı. TOKİ, 81 dönümlük araziye kurulması planlanan köy için 13 Haziran 2022’de ihale yaptı. Beş geçerli teklifin verildiği ihaleyi, 100 milyon 158 bin 561 TL ile Kayaş Madencilik İnşaat A. Ş. üstlendi.

 

 

Bir yıl geç teslim edildi
İhaleyi üstlenen şirket ile TOKİ arasında 28 Temmuz 2022’de sözleşme yapıldı. Söz konusu sözleşmeye göre, işin bitimi için 300 günlük bir süre belirlendi. Buna göre köy projesinin tamamlanarak teslim edileceği tarih olarak 31 Mayıs 2023 tarihi belirlendi.

 

 

Köyün açılışı da sürekli ertelendi

 
Bu süre içinde Üsküdar Belediyesi Başkanı Türkmen, sosyal medyadan yaptığı açıklamalar ile köyün önce 2023 yılının ekim ayında, daha sonra kasım ayında açılacağını söyledi. Fakat iki tarihte de köy açılamadı ve Türkmen açılışın bir kez daha ertelendiğini duyurdu. Nihayetinde teslim sürecinin üzerinden 278 gün geçtikten sonra, tam da yerel seçimler öncesinde köy hizmete açıldı.