Kosova ile Türkiye turizm işbirliği protokolü imzalandı

Kosova ile Türkiye turizm işbirliği protokolü imzalandı
30 Mart 2013 02:04

Priştine’de, Kosova ile Türkiye arasında turizm alanında işbirliği yapılmasını öngören iyi niyet protokolü imzalandı.

 

 

 

 

İşbirliği protokolünün imzalanması öncesinde yapılan toplantıda, Türkiyeli turizmcilere Kosova’nın turizm potansiyeli tanıtıldı. Toplantıda yapılan konuşmalarda turizm alanında işbirliğin derinleşmesi için iki ülkenin son derece arzulu olduğu belirtildi. Turizm alanının gelişmesinin, iki kardeş ülke ve halk arasındaki ilişkililerin daha da pekiştirilmesine katkı sağlayacağı kaydedildi.

 

 

 

Kosova Ticaret ve Sanayi  Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, TÜRSAB’ın Kosova’da bulunmasından büyük bir onur duyduklarını, TÜRSAB gibi 7 bin üyesi olan bir kuruluşun burada bulunması ve Kosova’yı desteklemesinin çok önemli olduğunu söyledi.

 

Kosova’nın, Türkiye’deki tur operatörlerinin ziyaret programlarına dahil edilmesi talebinde bulunduklarını kaydeden Bakan Yardımcısı Ustaibo, turistlerin günlük ziyaretlerinin bir ya da iki gecelik ziyaretlere dönüştürülmesinin Kosova açısından önem taşıdığını savundu. TÜRSAB Başkan Yardımcısı Çetin Gürcün, turizm alanında Türkiye?nin birinci ligde oynayan  ülke konumunda olduğunu; bunun çok uzun yıllara yayılan çabanın sonucu olduğunu, bundan dolayı da elde edilmiş çok büyük bir birikim var olduğunu belirti.

 

 

Gürcün, Kosovalılara  bu birikimlerimizi aktaracağız. Gerek buradaki sektörün yapılanması, gerek hizmet kalitesinin artırılması, diğer taraftan da Türkiye’deki Türk vatandaşlarının turizm potansiyelinin bu bölgeye yönlendirilmesi hususunda birlik olarak elimizden gelen her türlü desteği  vereceğiz şeklinde konuştu.

Kosova Seyahat Acentaları Derneği  (SHTAK) Başkanı Baki Hoti, Kosovalı turizm personelinin Türkiye’de  farklı alanlarda  eğitilmesi Kosova için çok büyük bir kazanım olacak dedi.