Kör olmadan önce kraliçe olmak istiyor

Kör olmadan önce kraliçe olmak istiyor
12 Aralık 2009 14:17

Güzeller güzeli Nicola Thomas, nadir görülen bir hastalık yüzünden kör olmadan önce, hayalini gerçekleştirerek güzellik kraliçesi olmak istiyor.23 yaşındaki Nicola’nın bu yıl başında sol gözü kör oldu. Birkaç ay içinde sağ gözü de görmeyecek ve görüşünü tamamen yitirecek. Çünkü bağışıklık sisteminin göz sinirlerine saldırmasına yol açan çok nadir bir hastalığın pençesinde.

Yıllardır arkadaşları güzellik yarışmasına girmesini söylüyordu ve Nicola da çok geç olmadan bir yarışmaya katılmaya karar verdi.

Yaşadığı Güney Galler bölgesinde 2010 Bayan Caerphilly seçildi. Böylece gelecek yaz yapılacak olan Galler güzellik yarışmasına katılmaya hak kazandı. Bu yarışmayı kazananlar, dünya çapında düzenlenen güzellik yarışması ‘Miss World’e katılıyor.

Nicola, “Kimse diğer gözümü kesin olarak ne zaman kaybedeceğimi bilmiyor, ama hala görebilirken yapabileceğim her şeyi yapıyorum. Sonsuza kadar bir daha göremeyebilirim, ama hayatımı kör olana kadar öyle dolu dolu yaşayacağım ki, kör olduktan sonra devam etmemi sağlayacak yeterince anım olacak” diyor.

Nicola görüşünün bulanıklaştığını ilk defa iki yıl önce, annesi Carol’ın evinde televizyon izlerken farketmiş:

Sadece daha az görüyordum ve bir gün sol gözüm tamamen görmeyinceye dek görüşüm giderek azaldı. Çok korkutucuydu. Bir an normal bir hayatım vardı. Bir an sonra tamamen karanlıkta bir hayatla karşı karşıyaydım.” 

Doktorlar ‘Devic Sendromu’ teşhisini koyana kadar günlerini yatıp müzik dinleyerek geçirmiş.

Bu nadir görülen ve tedavisi olmayan hastalıkta, bağışıklık sistemi göz sinirlerine saldırıyor.

Geçen yıl sol gözünün tamamen görmemeye başladığını anlatan Nicola, “Kapana kısılmış gibi hissettim. Her haftasonu kız arkadaşlarımla dışarı çıkıp dansa giderdim. Genelde çok bağımsızdım, ama bu olaydan sonra kendime güvenimi kaybetmeye başladım. İşe yaramaz hissettim ve günlerce ağladım” diye anlatıyor yaşadıklarını.

Bir ay sonra mucizevi bir şekilde yavaş yavaş yeniden görmeye başladı. Ama doktorlar bunun uzun sürmeyeceği konusunda onu uyardı.

Karanlık içinde geçen koca bir aydan sonra gördüğüme inanamadım. Annemle sevinçten havalara zıpladık” diyor Nicola.

Sevgilisi Barrie onu Paris’te romantik bir tatile çıkardı. Gözündeki sorunun geri döneceği güne hazırlık olarak, unutamayacağı kareleri hafızasına yerleştirebilmesi için…

Doktorlar, bu yıl başında sol gözü tekrar görmez hale gelen genç kadını her an tamamen kör olabileceği konusunda uyardı.

Korkularına rağmen cesaretini toplayan Nicola ise hayatın karşısına çıkardığı tüm zorluklara rağmen güzellik yarışmasına katıldı ve birinciliğini ailesi ve arkadaşlarıyla kutladı.

Tekrar iyi hissetmek harikaydı. Tüm o güzel kızlar yarışmaya katılmışken, birinci olabilmek. Hep istediğim bir şey gibiydi. Adımı söylediklerinde kulaklarıma inanamadım. Ailem ve arkadaşlarım deli gibi alkışlıyordu. Çok mutluydum” diyen Nicola,  çalıştığı finans şirketinden hastalığı nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı ve önünde belirsiz bir gelecek var. Umutlarını hazirandaki Galler yarışmasına bağlayan genç kadın, tacı giymek istiyor.

Yarışma organizatörü Paula Abbandonato, “Nicola yarışmaya katıldığı ve karşılaştığı güçlüklerin üstesinden gelebilecek bir maneviyata sahip olduğu için çok mutluyuz. Diğer kızlar da aynısını yapmalı. Hayat yaşamak için ve Nicola hayallerinin peşinden gitmekle en doğru şeyi yapıyor” diyor.

(DIŞ HABERLER / GAZETEPORT)