Kızılay'da toma ve akrep trafiği

Kızılay'da toma ve akrep trafiği
6 Haziran 2013 09:59

Ankara Kızılay’da dün öğle saatlerinde sendikalar öncülüğünde toplanan binlerce kişi Gezi protestosu düzenlendi.

KESK ve DİSK’in iş bırakma eylemi çerçevesinde gerçekleştirilen mitingin ardından meydanı boşaltmayan gruplara polis müdahale etti.

Ankara öğle saatlerinde KESK VE DİSK’in iş bırakma eylemi çerçevesinde Kızılay Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingin ardından, polisin uyarılarına rağmen meydanı boşaltmayan gruplara çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan eylemciler ile polis arasında ara sokaklarda kısa süreli çatışma yaşandı.

POLİSTEN ANONS: HERŞEY SİZİN İÇİN

Kızılay Meydanı’nda yapılan müdahalenin ardından bir polis yetkilisinin ses yayın aracından orada bulunan vatandaşlara “Güvenlik güçleri adına hitap ediyorum. Sevgili vatandaşlarımız, buradaki kanunsuz eylem müdahalemiz ile sonlandırılmış olup, Kızılay Meydanı araç ve yaya trafiğine açılmıştır. Normal yaşantınıza devam edebilirsiniz. Teşekkür ederiz. Herşey sizin için.” şeklindeki anonsu dikkat çekti.

ÖNCE KANDİL SİMİDİ SONRA GAZ

Müdahale öncesi ise bazı eylemciler polislere Miraç Kandili nedeniyle kandil simidi dağıttı. Polisler buna karşılık ise kendilerine verilen kumanyaları simit dağıtan eylemcilere ikram etti.