Kılıçdaroğlu’ndan ‘Varlık Fonu’ uyarısı!

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Varlık Fonu’ uyarısı!
9 Şubat 2017 09:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Varlık Fonu’nun, AKP hükümetince “evet” kampanyasının finansmanı için kullanılabileceğini söyledi.

 

 

 

 

Cumhuriyet / Hakan Dirik

 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin, Varlık Fonu’na devredilen varlıkları teminat göstererek dünyadan borç alma yoluna gideceğini kaydetti.

 

 

 

Ancak yabancıların hukukun olmadığı bir ülkeye kredi açmakta tereddüt edeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Kim nasıl kredi açacak, yeterli teminat elde edebilecekler mi, bunlar belli değil. Önümüzdeki süreçte bunu daha net göreceğiz. Ama kredi bulabilirlerse bunu referandum için de kullanabilirler. Özellikle sosyal yardımları artırarak evet oylarını artırmak istiyorlar” diye konuştu.

 

 

 

Varlık Fonu’nun yanı sıra hükümetin elinde “örtülü ödenek” enstrümanının da bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Elbette hükümet örtülüğü ödeneği referandum için kullanacaktır. Zaten istedikleri gibi kullanıyorlar. İki kişi kullanıyor, Cumhurbaşkanı ve Başbakan. Sınırları yok ve hiçbir şekilde hesap vermiyorlar. Dolayısıyla devletin örtülü ödeneğini, iktidarda kalmak için kendilerine finans desteği sağlayan bir unsur olarak değerlendiriyorlar. Elbette referandum için kullanacaklardır” diye konuştu.