Kılıçdaroğlu’ndan liste eleştilerine: Son anda gördüm, düzeltmeye zaman kalmadı!

Kılıçdaroğlu’ndan liste eleştilerine: Son anda gördüm, düzeltmeye zaman kalmadı!
24 Haziran 2023 06:25

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarıyla yaptığı toplantıda “Aday gösterilirsem devam ederim” dediği öğrenildi.

 

 

Toplantıda başkanların eleştirilerinin ağırlıkla milletvekili listelerine; DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’ne verilen 30’dan fazla milletvekiline olduğu belirtildi.

 

 

LİSTE ELEŞTİRİLERİNİ KABUL ETTİ

 

 

Başkanların “Partinin birçok kararını basından ya da ittifak partilerinden öğrendik. İttifak partilerinin bir katkısı olmadı. İkinci turda da onlardan fazla bir destek alamadık” dediği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun tüm eleştirileri dinledikten sonra ittifaka verilen milletvekillerine ilişkin, “Milletvekili listelerini son anda gördüm. Düzeltmeye zaman kalmadı. 600 milletvekili adayının hepsiyle tek tek ilgilenmem mümkün değil. Bu bağlamda görevli ekipler vardı. Hepsi de örgüt tarafından bilinen, tecrübeli isimlerdi. Hatalarımız oldu. Sadullah Ergin’in Çankaya’dan aday gösterilmesi yanlıştı, başka yerden olabilirdi. Ancak seçimin kazanılması için bazı fedakârlıklar gerekiyordu” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun başkanların bu kapsamda dile getirdiği ön seçim gibi önerilere de destek verdiği vurgulandı.