Kılıçdaroğlu’ndan Gürsel Tekin’e övgü dolu sözler: En başından beri sahada!

Kılıçdaroğlu’ndan Gürsel Tekin’e övgü dolu sözler: En başından beri sahada!
5 Aralık 2018 12:11

CHP’de en merak edilen sorulardan biri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı. Kulislerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine, Gürsel Tekin’in saha çalışmalarından övgüyle söz ettiği, 2009’dan beri süren yol arkadaşlığının İBB adaylığıyla adaylıyla taçlandırılabileceği konuşuluyor.

 

 

CHP’den en çok merak edilen sorulardan biri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı. Son günlerde kulislerde en çok öne çıkan isim Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. Kulisler, Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nu aday göstermek istediğini söylerken, bir diğer söylenti de Kılıçdaroğlu’nun Gürsel Tekin hakkındaki övgü dolu sözleri. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu yakın çevresine “İstanbul adayımız kim olursa olsun Gürsel beyin çalışmalarını takdir ediyorum, en başından beri sahada, tecrübelerinden mutlaka faydalanacağız” şeklinde bir konuşma yaptı.

 

YOLA BERABER ÇIKTILAR

 

 

Gürsel Tekin, 2009 yılında da İstanbul için talep açmış, o zamanlar CHP İstanbul Milletvekili olan Kılıçdaroğlu, İBB başkan adayı gösterilince Kılıçdaroğlu’nun sağ kolu olarak tüm İstanbul’u sokak sokak gezmişti. 2010’da Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan seçildiği 33. olağan kurultaya giden süreçte dahil her zaman Kılıçdaroğlu ile beraber hareket eden Tekin, halk adamı kimliği ile tanınıyor.

 

 

“GÜRSEL BEY HEP SAHADA”

 

 

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu yakın çevresine “İstanbul adayımız kim olursa olsun Gürsel beyin çalışmalarını takdir ediyorum, en başından beri sahada, tecrübelerinden mutlaka faydalanacağız” şeklinde bir konuşma yaptı. Gürsel Tekin, 2009 ve 2014’de de İstanbul için talep açmıştı. 2009 seçimlerinde var gücüyle Kılıçdaroğlu’nu, 2014’de seçimlerinde Mustafa Sarıgül’ü destekleyen Tekin, asla küskünler kervanına katılmadı.

 

 

İMAMOĞLU BEYLİKDÜZÜ’NDE KALMAK İSTİYOR

 

 

Son günlerde kulislerde en çok öne çıkan isim Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. Kulisler, Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nu aday göstermek istediğini söylerken, İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde kalmak istediği, ancak görev verilmesi halinde adaylığı kabul edeceği konuşuluyor.

 

 

TEKİN HER KESİME HİTAP EDİYOR

 

 

Karslı bir ailenin çocuğu olan Tekin’e özellikle varoşlarda büyük sempati besleniyor. AKP’li seçmende de oy alabileceği düşünülen Tekin, geçmişten bu yana muhafazakar kesim ile barışçıl diyaloğu ile tanınıyor. Tekin’e HDP seçmeninin de sempati ile baktığı ve HDP oylarının büyük bölümünü alabileceği düşünülüyor. Son gelen kulislere göre İYİ Parti, İstanbul’da aday çıkarmayacak. Bu tabloda CHP’nin Tekin ile İstanbul’u alması büyük olasılık olarak görülüyor.