Kılıçdaroğlu'ndan Çiçek'e 4+4+4 yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan Çiçek'e 4+4+4 yanıtı
24 Mart 2012 15:15

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in 4+4+4 teklifini TBMM Genel Kurulu’na göndermesini, “Rivayet olunur ki Cemil Çiçek demiş ki evrak memuru olduğumu anneme söylemeyin, o hala beni Meclis Başkanı sanıyor” sözleriyle değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in 4+4+4 teklifini TBMM Genel Kurulu’na göndermesini, “Rivayet olunur ki Cemil Çiçek demiş ki evrak memuru olduğumu anneme söylemeyin, o hala beni Meclis Başkanı sanıyor” sözleriyle değerlendirdi.

 

Sosyalist Enternasyonal Arap Dünyası Özel Komite Toplantısı’nın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, toplantının Arap dünyası halklarına umut vereceğine ve onların hak ve özgürlük mücadelesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

 

Sosyalist Enternasyonal’in hak ve özgürlük talebindeki halklara her türlü desteği vermeye kararlı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sosyalist Enternasyonal uluslararası hukuk ve normlara vurgusuyla ilkeli tavrını sürdürmeye devam etmektedir.İfade özgürlüğü kısıtlananlar, haksız yere tutuklu kalanlar, bağımsız yargı isteyenler umarım buradan yükselen sesi duyacaklardır ve tabii bunun sorumluluğunu duyanlar da. CHP demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, insan haklarının her yerde yanında ve savunucusu olacaktır” dedi

 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, tutuklu gazeteciler ve öğrencilerin hatırlatılması üzerine, “Gerçekten de 500’ü aşkın öğrenci ve gazeteci hapiste. Bunlar sadece kendi haklarını arayan insanlar. Tutuklu milletvekilleri konusunda daha önce Sosyalist Enternasyonal Üst Kurulu’nda bir karar alındı. Sosyalist Enternasyonal’in halkın oyuyla seçilmiş milletvekillerini uzun süre tutuklu kalmalarını anlayacağını sanmıyorum. Demokrasi, barış, düşünce özgürlüğü diyorsak tutuklu milletvekilikavramının demokrasisini geliştirmek isteyen ülkede olmaması lazım. O açıdan üniversitelerin, öğrencilerin, gazetecilerin, milletvekillerinin sadece ülkemizde değil dünyanın tüm ülkelerinde özgürce düşüncelerini ifade edebilmeleri gerekir” diye konuştu.

 

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahale ihtimalini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine şunları söyledi: “Türkiye uluslararası kuruluşların üyesi olan bir ülkedir. Bizim kurucu genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk, savaş zorunlu olmadıkça cinayettir demiştir. Türkiye’nin Suriye’ye silahlı müdahalesi doğru değildir. Buna her yerde karşı çıkarız. Eğer Birleşmiş Milletler (BM) karar alırsa BM üyesi olarak yükümlülüğün gereği yerine getirilir. Onun dışında doğrudan kendi iradesi ile Suriye’ye girmesi, savaş ilan etmesi, tampon bölge oluşturması doğru değildir, bunu uygun görmüyoruz.” Başbakan Erdoğan’ın terörle mücadele konusunda “Terör örgütü ile masada hiçbir görüşme yapmayız. Siyasi uzantılarıyla görüşürüz” açıklamaları ile ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu, “Hiçbir engel yok. Görüşmeye devam ederse bundan ancak mutluluk duyarız. İkili görüşmenin terörle mücadeleyi sonlandıracağına inanmıyorum. Bu konunun toplumsal uzlaşma ile çözülmesi gerekir. Halktan destek alınmalı ve toplumsal uzlaşma ile çözülmelidir” ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu, Cemil Çiçek’in “4+4+4″ kademeli eğitim yasa tasarısını Meclis Genel Kurulu’na sevk etmesine de esprili bir yanıt vererek, “Rivayet olunur ki Cemil Çiçek demiş ki evrak memuru olduğumu anneme söylemeyin, o hala beni Meclis Başkanı sanıyor” dedi.