Kılıçdaroğlu: Beşli çeteye değil vatandaşa hizmet edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Beşli çeteye değil vatandaşa hizmet edeceğiz
19 Eylül 2022 15:15

Adıyaman’da konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP’yi eleştirerek, “Parayı beşli çeteye mi yoksa vatandaşa mı vereceksin? Biz beşli çeteye değil vatandaşa hizmet edeceğiz” dedi.

 

Fotoğraf: CHP Fotoğraf Servisi

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman’da Şambayat ve Gölbaşı belediyeleri ile esnafı ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Adıyaman’dan istedikleri oyu alamadıklarını belirterek, şunları söyledi:

– Bir milletvekilimiz (Abdurrahman Tutdere) var. Gece-gündüz çalışıyor ama bir milletvekili bize yetmez. Daha fazla milletvekiline ihtiyaç var. Bizler Altılı Masa’nın liderleri olarak Türkiye’yi huzura kavuşturmak istiyoruz. Altı lider bir aradayız, bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz.

 

YANLIŞLARIMIZLA YÜZLEŞİYORUZ

 

– Hiç kimsenin en ufak endişesi olmasın. Huzur içinde olun, asla umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye’yi büyüteceğiz. Türkiye’de herkes kucaklaşacak. Bunun için sizin bize katılmanız gerekiyor. Geçmişte CHP’ye sempati duymayanlar olabilir, eksiğimiz vardır. Biz de yanlışlarımızla yüzleşiyoruz, bizim de eksikliklerimiz varsa onları gidermeye çalışıyoruz.

– Her evde bereket, her ailede huzur olsun istiyoruz. Her ailenin asgari bir gelir güvencesi olsun dedik. “Parayı nereden bulacaksınız?” diye soruyorlar, bu bir siyasi tercihtir. Parayı beşli çeteye mi yoksa vatandaşa mı vereceksin? Biz beşli çeteye değil vatandaşa hizmet edeceğiz.

– Paraları beşli çeteden söke söke, hukuk içinde alacağız. Milletin hakkını, hukukunu millete teslim edeceğiz. Ne olursa olsun takdir millete aittir. Milletin her ferdine saygı duymak bizim görevimizdir. Bize oy versin, vermesin 85 milyona hizmet götürmek bizim görevimizdir.