Keyifli takipler…

Keyifli takipler…
1 Haziran 2016 11:50

Hepizine güneşli bir merhaba,

 

 

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 
Nihayet yaz geldi. Umarım ülkemiz için de güneşli günler en yakın zamanda gelir. Ben bugün sizi ülkenin kasvetli havasından uzaklaştırıp birazcık da olsa keyiflendirmek istedim.

 

Bildiğiniz gibi sosyal medya mecraları arasında “instagram” açık ara önde gidiyor…

 

Pazarlamasyon sitesinde rastladığım, “İnstagram Türkiye 2015 Araştırma Sonuçları” başlıklı yazı diyor ki… (yazının tümünü okumak isterseniz http://www.pazarlamasyon.com/sosyal-medya-pazarlama/instagram-turkiye-2015-arastirma-sonuclari/)

 

“Türkiye’de aile ve arkadaşları konu alan paylaşımlar açık ara zirveye oynuyor. Ancak takipçilerden paylaşım başına en az beğeniyi de yine söz konusu içerikler alıyor.”

 

Özel günler ve aile konulu paylaşımlar kadınlardan, spor ve tatil paylaşımları ise daha çok erkeklerden geliyor. Batı bölgelerimizde gezi-tatil, yeme-içme konuları daha çok paylaşılırken, doğuya gittikçe aile ve arkadaşların konu edildiği paylaşımlar ağır basıyor. Araştırmaya göre Türkiye’de Instagram kullanıcılarının %60’ı erkekler, %40’ını ise kadınlar oluşturuyor.

 

“Aile ve Arkadaşlar” konulu içerikler, tüm paylaşımlar içinde %32 oranıyla ilk sırada yer alırken, onu ikinci sırada %19 ile “Gezi-Tatil” temalı içerikler, üçüncü sırada ise %14 ile “Yeme-İçme”temalı içerikler takip ediyor. Dördüncü sırada yer alan ve hesap sahiplerinin takipçilerine günaydın, iyi günler, iyi geceler vb. diyerek seslendiği “Selamlaşma” kategorisi ise %12 oranı ile dikkat çekiyor. “Alıntılar” kategorisi altındaki paylaşımlar ise %7 oranıyla beşinci sırada yer alıyor. “Etkinlik”ve “Spor” kategorilerinin her ikisi de %6 oranıyla altıncı sırayı paylaşıyor. “Evcil Hayvanlar” başlığı da paylaşılan içeriklerde ilk 8 kategori arasında yer alıyor.

 

Aslında bu araştırma, bugünkü yazıma da ışık tuttu. Çünkü, ben de keyifle takip edilebileceğiniz bir kaç hesap önermek istiyordum.

Hani canınız sıkıldığı zaman şöyle iç açan bir hesap olsa da baksak veya kısa ama bilgilendirici yazılar olsa da göz atayım dediğiniz cinsten…

 

İlk sırada @axumania – Özkan Aksu var.
https://www.instagram.com/axumania/

Hesabı açtığınız anda ilk dikkat çeken fotoğrafların güzelliği olsa da içeriklerini okudukça, kendi ruhundan akan sözcüklerle fotoğrafları birleştirip okuyanların kanına kadar ulaştıran muazzam bir enerji hissediyorsunuz. Ben yazıları her okuduğumda içimden bir şey akıyor. Yine ne güzel kalbime dokunabildi diyorum. Bazen kırılan kalplerimizin sızısını bazen de küçük bir çocuk kadar temiz hayalleri bulabiliyorsunuz satırlarında, asla umutlarından vaz geçmeyen hep daha iyi bir dünyanın olabileceğini aktarmaya çalışan bir adam görüyorsunuz…

 

1

 

MEKTUP

 

Sevgili Yeşil, bugün hava oldukça mavi ve sarıydı. Beyaz da tabi. Mavisini dupduru denizinden ve berrak gökyüzünden, sarısını da tertemiz ve sıcacık güneşinden alıyordu. Beyazlık da pamuk gibi kat kat duran bulutlarından… Epey zaman sonra güneşli bir izne denk geldim. İşin verdiği bunaltı ve meşguliyet oldukça zorluyor bu aralar. Bir yerlere kısacık da olsa kaçmak sanırım en iyi deva. Her neyse, kimin için iş çekilmez değil ki!

Annemi uzun süredir görmediği kuzeni ve teyzesine bıraktım, babamla İstanbul kazan biz kepçe gezdik. Bel ve ayak ağrısı da cabası tabi. E olsun o kadar… Tophane’den, Karaköy’den, Beyoğlu’ndan, Sirkeci’den tut da Şişli, Pangaltı, Cihangir dolaştık. Ha bu arada kardeşime ev tuttuk. Küçük ama sıcak, yaşam var içinde. Bir görsen sıkılmazsın inan. Belki bir kadeh ile Fransızca olan romantik bir şarkıyla pencere kenarı yapmak da istersin. İşte buna eminim.

Eşimle bir süredir demeyeceğim, uzun süredir bir geminin pupası ve pruvası gibiyiz. Hiç kavuşamıyoruz. Ama gemi işte, nereye dönse pupa pruvayı takip edermiş. Hangimiz pruva bilinmez tabi. Acaba gemi benzetmesi bizim için doğru bir teşbih mi? Buna emin değilim. Bir süre ayrı yaşayacağız, öyle konuştuk. Sanırım bir süre münasebet kurmasak hepimiz için en iyisi. Minik şeytan mı? Ufaklık büyükannesinde, bizden uzak bu aralar malum…

Özlüyorum tabi, özlem nasıl bir duygu diye sorsalar, sanırım yüreğinde yer verdiğin her şey için yanında olamaması derim. Yürek dedim ya işte; asıl özlem o…

Merhaba, ben iyiyim ve kısaca böyleyim. Umuyorum iyisin.
İyi ol.

 

Umut bir martının kanat çırpışında,
umut güneşin sarısında,
umut mavinin havasında,
suyun ve yeşilin soluğunda.
İyi ol

 

 

İkinci sırada çok popüler konulardan biri olan spor ve sağlık ile ilgili bir hesap paylaşmak istiyorum.

Aslında bu hesap Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

@meteam.club
https://www.instagram.com/meteam.club/

 

2

 

Muscle Engineers Team (MeTeam) alanında uzman profesyonel atlet ve antrenörler, farmakolojist ve beslenme uzmanı kadrosuyla Türkiye’de bir ilke imza atmak için kuruldu. MeTeam’in temel amacı; sağlıklı bir bedene, fit bir vücuda kavuşmak isteyen, zayıflamak isteyen, vücut geliştirme ile ilgilenen ve hatta yarışmalara katılmak isteyen kişilerin zaman ve mekan sıkıntısı olmadan hayallerini gerçekleştirebilmelerine yardım etmektir.

 

Yani kısaca hiç bir bahaneye yer bırakmamışlar, yok çok uzak gidemem, yok zamanım yok gibi sürekli kendimize söylediğimiz mızmızlanmaları ve tembellikleri kabul etmiyorlar 

 

Güleryüzlü antrenörler verdikleri online coaching hizmeti ile önce vücudunuzu tanıyor, size özel egzersiz programı hazırlıyor, beslenme planıyla hayatınızı düzene sokuyor ve düzenli periyodlarla sizi takip ederek motivasyonunuzu zirvede tutuyor.

 

Üçüncü sırada Feng-shui ile ilgili güvenilir ve sağlıklı bilgiler elde etmek isteyenler için en doğru hesap var.

@fengshuiakademisi
https://www.instagram.com/fengshuiakademisi/

Feng Shui Akademisi’nin kurucusu Zeynep Akçay’ın yönettiği hesap, bir çok konuda aydınlatıcı bilgiler vererek hayatımızı kolaylaştırmayı hedeflerken, tek tek her soruya cevap vermeyi asla atlamayan Zeynep Hanım’ın cana yakın kişiliği ile de hemen sizi kendine bağlıyor 

 

3

 

Davetlilerinizi ağırlayacağınız ortamda süslemeleri kişisel şanslı renklerin birlikteliği ile oluşturun.
Kişisel şans sembollerinizi etrafınızda bulundurun.

 

İkram menüsünü oluştururken de sizin şanslı elementlerinizden oluşan menüler hazırlayın. Örneğin toprak elementine sahipseniz toprak elementini besleyecek yiyecekler (kırmızı renk gıdalar, kırmızı et…) tercih edin menüde.
Düğün pastasının şekli ve malzemelerini yine kişisel şanslı renk ve meyvelerden tercih edin. Pastanın katlarının da ayrı anlam ve önemi var.

 

Dördüncü ve en son sırada ise asla aç karnına bakmamanız gereken bir hesap var 

@c_karakus – Cem Karakuş
https://www.instagram.com/c_karakus/

 

Cem Karakuş, bence hayatın keyfini nasıl yaşayacağını çok iyi bilen biri. Zaten kendini de şu satırlar ile kısaca anlatıyor “Kendi mutfağında bir şef kıvamında, lezzetlerin ve mekanların peşinde koşmayı seven, fotoğraf çeken bir sinema tutkunu. Türkçe’yi düzgün kullanmaya çalışan, okumadan ve yazmadan edemeyen, düşünen bir adam…”

 

Yeme-içme, eğlence ve tatil mekanlarına da çok meraklı ama mutlaka kaliteyi kovalıyor ve en iyisini en tarafsız yorumla sunmaya çalışıyor.

 

Yemek fotoğrafları o kadar güzel yansıtılıyor ki ekrandan fırlayacakta ağzınıza girecekmiş gibi geliyor o yüzden size tavsiyem gerçekten aşeriyorsanız veya açsanız bakmayın 

 

Cem Karakuş, hem eğlenceli yazı üslubu hem de hiç bitmeyen pozitif enerjisi, hayvan sevgisi ve güler yüzü ile de sizi hesaba şıp diye bağlıyor…

4

5

6

 

 

 

Dolly Karlıyol Tosun

www.lapetitedolly.com

@LAPETİTEDOLLY

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!