‘Kemal Kılıçdaroğlu takım kaptanımız’

‘Kemal Kılıçdaroğlu takım kaptanımız’
12 Nisan 2023 07:54

Millet İttifakı içindeki sağ partilerin seçmenlerinin CHP’ye oy verip vermeyeceği siyaset kulislerinde tartışılıyor.

 

 

İttifak partilerinin kurmayları, CHP listelerinden aday olmalarının seçmenlerinin oy tercihini nasıl etkileyeceği ile ilgili BirGün’ün sorularına şu yanıtları verdi:

 

 

• Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya:

İki kampanya yürütülecek. Biri cumhurbaşkanı adayı için diğeri milletvekilleri için. Cumhurbaşkanı kampanyası tamamen ortaklaşa yürütülecek. Hep birlikte tek merkezden süreci yöneteceğiz. Milletvekilleri için ise adaylarımızın olduğu yerler başta olmak üzere 81 ilde seçim çalışması yapacağız. İttifak ilişkilerini önemsiyoruz. Saadet Partisi seçmenini tanıyoruz. Ciddi bir siyasi bilince sahip seçmen kitlemiz var. Değişimin gerekliliklerinin farkında olan bir kitlemiz var. CHP listelerinden girmemiz asla sorun olmayacak.

 

 

• DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin:

Tüm motivasyonumuz sistem değişikliğini sağlayacak parlamento çoğunluğunu oluşturmak. Millet İttifakı paydaşı olmamızın en önemli amacı güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişi sağlamak. Bu noktada da yürütmede çok açık ara farkla Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması en büyük hedefimiz. Devamında da parlamentoda değişikliği yapacak sayısal çoğunluğa ulaşmak istiyoruz. Her ne kadar 25 ismimiz listelerde olsa da bizim gördüğümüz 600 üyemizin listelerde olduğudur. Partililerimiz de onları DEVA Partili adaylar olarak görüyor. Altı okun altına mühür vururken DEVA’nın logosuna oy verir gibi verecekler. Teşkilatlarımız hazır. Tereddüt yok. Ayrıştıran, ötekileştiren politikaların tam tersini uygulayacağız. Sayın Kılıçdaroğlu takım kaptanımız. Onun önderliğinde parlamentoda sayısal çoğunluğu sağlayacağız.

 

 

• Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan:

Çeşitli simülasyonlar gerçekleştirdik ve Gelecek Partisi seçmeni ile bize sempati ile yaklaşan kişilerin yüzde 90’ından fazlasının Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye oy vereceğini tespit ettik. Seçmenimize ülkenin altılı bir koalisyonla ortaklaşa yönetileceğini ve süreçte söz sahibi olacağımızı anlattık. Herhangi bir sorun olmayacağını, gerçekleştireceğimiz çalışmalarla fire vermeden tüm üyelerimizin CHP’ye oy vereceğini biliyoruz. Adayların tamamını benimseyecek seçmen kitlemiz, başka bir davranış sergilemeyecektir.