Kemal Bey’in ulusalcı kesime alerjisi var!

Kemal Bey’in ulusalcı kesime alerjisi var!
10 Şubat 2016 17:28

CHP’de kazan kaynıyor. Son krizde Atatürk posterini indiren değil, bu olayı dile getiren Nazlıaka’nın ihracının istenmesi ulusalcıları çileden çıkardı. Eski vekiller yönetimi, ulusalcıları tasfiye etmekle suçladı.

 

 

 

Şakir AYDIN-Akşam

 

 

CHP’de sular bir türlü durulmuyor. 2014’teki yerel seçimlerde cemaatle işbirliği yaptığı iddiasıyla başlayan skandallar zinciri daha sonra Kürtçülük ve mezhepçilik tartışmalarıyla yeni bir boyut kazandı. ‘Eksen kaydı’ tartışmalarıyla çalkalanan CHP’deki son kriz ise bir milletvekilinin partinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini Meclis’teki odasından indirmesi oldu. Olayın medyaya yansıması üzerine de CHP yönetimi skandal bir karara imza atarak Atatürk’ün posterini indireni değil de, bunu dile getiren CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka’yı ihraç etme kararı aldı.

 

 

Vicdanımız sızlıyor

 

 

Kılıçdaroğlu ve PM’nin, ulusalcı kanadın önemli isimlerinden biri olan Nazlıaka’yı ‘Kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk etmeleri CHP’lileri çileden çıkardı. CHP’de yıllarca birçok kademede görev yapan partinin eski yönetici ve milletvekilleri, Kılıçdaroğlu ve parti yönetimini ulusalcıları tasfiye etmekle suçladı. Yaşanan olayın insanın vicdanını sızlattığını vurgulayan partililer, olayın üstünün örtbas edilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

 

 

Krizi doğru yönetemedi

 

 

CHP Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü: Ulusalcıların tasfiye edildiği bir gerçek. Kemal Beyin ulusalcılara bir alerjisi var. Kılıçdaroğlu bu krizi doğru yönetemedi. Kemal Beyin liderlik vasfı olmadığı için olay bu hale geldi. Atatürk sadece CHP’nin kurucusu değil, TBMM’nin de başkanıdır. Atatürk’ün resmi oradan indirilemez. Böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Kemal Bey’in bunun üstünü örtmesine izin vermeyeceğiz.

 

 

Bir vekil böyle davranamaz

 

 

CHP İstanbul eski Milletvekili Necla Arat: Parti yönetimi bu işi çok karmaşık bir hale getirdi. Bunun kolay kolay kapanacağını da zannetmiyorum. CHP çatısı altında bulunan ve bu partide milletvekili sıfatı taşıyan biri bu şekilde davranamaz. Parti tabanındaki milyonlarca kişi Atatürk’ü kurucusu olarak görüyor. Kimsenin böyle bir şey yapmaya hakkı yok.

 

 

Kimsenin haddine değil!

 

 

CHP Parti Meclisi üyesi Hakkı Süha Oktay: Mustafa Kemal Atatürk, bu partinin kurucusudur ve tüzüğünde yer alıyor. CHP ve Mustafa Kemal Atatürk’ü birbirinden ayırmak mümkün değildir. Bu kimsenin haddine de değildir. Parti Meclisi’nde herkes kendi fikrini söyledi. Aylin Hanım yüzleşmeye davet edildi ancak kendisi bunu kabul etmedi ve toplantıdan ayrıldı.

 

 

Kendi ayağına kurşun sıkıyor

 

 

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Algan Hacaloğlu: CHP, çok köklü bir partidir. Ancak son olay parti yönetiminin büyük bir zaaf içinde olduğunu ortaya koyuyor. PM’nin aldığı kararı şaşkınlıkla karşıladım. Hiçbir parti böyle bir tartışmanın etrafında kendi ayağına kurşun sıkmaz. Genel Başkan’ın bu olayı böyle tartışmalı bir hale getirmesini yadırgadım. Partinin değerlerini yıpratmak doğru değildir.

 

 

Kemalizm’den uzaklaşılıyor

 

 

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen: Sadece portre olayı değil! Partiye yeni katılanların Atatürk milliyetçiliğine karşı olumsuz söylemleri de var. ‘1930’ların CHP’si değiliz’ diyorlar. Bu Atatürk’e karşı hiç de saygılı bir söylem değil. Atatürk’ün kurucusu olduğu bir partide böyle bir olayın gündeme dahi gelmemesi lazım. CHP’nin Atatürk’ten ve Kemalizm’den uzaklaştığını artık herkes görüyor.

 

 

Benim yargılanmam kesinlikle siyasi bir karar

 

 

PM’nin kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk ettiği Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Parti Meclisi toplantısını erken terk etmesinin hata olduğunu belirterek şöyle konuştu: Aile içinde, ilgili kişiler arasında kalması gereken Necati Yılmaz ile o üç dakikalık konuşmayı çarpıtarak servis edenin değil, benim yargılanmam kesinlikle siyasi bir karardır. Gerekirse, yasal haklarımı arayacağım.