Karabük'te halktan TOKİ protestosu

Karabük'te halktan TOKİ protestosu
10 Şubat 2013 19:37

KARABÜK Soğuksu Mahallesi’nde yaşayanlar kentsel dönüşümü protesto ederek, evlerinin değerinde alınmasını istediler.

Bugün, Soğuksu Mahallesi Oğuzlar Caddesi’nde 200 kadar mahalleli alkışlarla “Başkan nerede, Soğuksu burada” sloganları atarak toplandı.

Kentsel dönüşümü protesto edenler adına konuşan mahalle sakinlerinden Tahsin Cebeci çok mağdur durumda olduklarını belirterek, “Burada herkes mağdur. Bizi zorla evlerimizden çıkartmaya çalışıyorlar. Böyle adalet olmaz. 100 bin liralık eve 40 bin lira verirsen olmaz. Biz evlerimizden kolay kolay çıkmayız. Kendimizi feda ederiz, ancak bizim ölümüz çıkar. Kanunsuz hiçbir şey yapmak istemiyoruz. Sadece adalet istiyoruz” dedi.


 
Yürümekte zorluk çeken 62 yaşındaki Saliha Öztürk ise, “Kentsel dönüşüm diye bir icat çıkardılar. Evlerimizi yıkıyorlar. Ben 7 kişi ile nereye gideyim. Verdikleri para ile bir daire bile alamıyorum. Benim gibi dul ve yetimler nereye gitsinler. Yalvarıyoruz evlerimizin değerini versinler, ondan sonra değerlendirsinler” diye konuştu.
 
Polis önlem alırken, mahalleliler muhtarlığın önüne kadar yürüyerek, “Soğuksu burada, TOKİ nerede” diye slogan attılar. Mahalleli daha sonra dağıldı.