Kaplan'dan Erdoğan'a dokunulmazlık cevabı

Kaplan'dan Erdoğan'a dokunulmazlık cevabı
11 Eylül 2012 10:59

PKK’lilerle “kucaklaşma” fotoğrafları nedeniyle Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dokunulmazlıklarını kaldırmakla tehdit edip “Ya Kandil ya Meclis” resti çektiği BDP’den “demirden korksak trene binmezdik” yanıtı geldi.

AKP’li TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Başbakan Erdoğan’ın çıkışından sonra yeni anayasanın hazırlanmasında “BDP’siz yola devam edebilecekleri” mesajı vermesi dikkat çekti. BDP Milletvekili Hasip Kaplan, Kuzu’nun, kendilerini hedef alan açıklamasıyla “ihsası reyde (oyunun rengini açıklamak) bulunarak henüz dokunulmazlık fezlekeleri gelmeden” tarafsızlığını yitirdiğini belirterek “Kuzu’nun bu tavrı nedeniyle başkanlıktan çekilmesi lazım” dedi.
 
Dokunulmazlıkların kaldırılmasından korkmadığını söyleyen Kaplan, “Ben 1994 DEP sürecini de yaşayan birisiyim. O yüzden demirden korksak trene binmezdik. Ancak Başbakan dağa çıksınlar diyerek yanlış adres gösteriyor. Bir Başbakan’ın görevi, dağa çıkışı değil, dağdan iniş yolunu göstermektir, demokratikleşmeyi göstermektir” dedi. Erdoğan’ın kendilerine yönelik sert tavrının, “gerçek muhalefeti BDP’nin yapmasından kaynaklandığını” savunan Kaplan, “Ayrıca, Oslo görüşmelerinin neden koptuğu, koptuktan sonra PKK’nin bu yaz eylemlerini neden artırdığını en iyi Başbakan biliyor. Oslo görüşmelerinden sonra hazırlanan protokolleri gören Başbakan’ın kendisi, kamuoyuna içeriğini açıklarsa, bize kızgınlığının nedeni çok iyi anlaşılır” diye konuştu.