Kadri Gürsel Musa Kart’la Nazlı Ilıcak Ali Bulaç’ı bir tutmak

Kadri Gürsel Musa Kart’la Nazlı Ilıcak Ali Bulaç’ı bir tutmak
6 Aralık 2016 14:42

Bu soruya en güzel yanıt Mahzuni’nin sözleri ile olsun. “Allah için Kuran için söyleyin / Ebu Süfyan Murtaza’ya eşmidir”

 

 

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 
CHP 4 Kasım günü Adana’da “Ülkemizi Böldürmeyeceğiz” temalı miting düzenledi.Genel başkan Kılıçdaroğlu elbette çok şey konuştu.Ama öyle bir şey yaptı ki tüm konuşmasının, ve binlerce insanın yol kat edip,emek verip katıldığı mitingin içeriğini yok etti.
50 dakika süren konuşmasının 26. dakikasına geldiğinde Kılıçdaroğlu “Bu Türkiye’de basın özgürlüğü olmalı, gazeteciler istediği gibi yazabilmeli. Basın medyanın yüzde 90’ı hükümetin kontrolündedir. Tek bir ağızdan tek tip konuşuyorlar! Onları oraya çıkaranlar hükümet yanlılarıdır. CHP iktidarında medya özgürlüğünü sağlayacağız.Gazeteciler hapiste ama sanmasınlar ki yalnızlar. Türkiye’yi yarı açı cezaevine çevirdiler. Kimse unutmasın bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi oldukça medya özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Hapiste tek bir gazeteci kalmayana kadar namusumuzla, inancımızla mücadele edeceğiz.” Diye devam eden Kılıçdaroğlu, kitleye “Bir grup gazetecinin ismini okuyacağım ve hep beraber “burada” diyelim tamam mı” diyerek isimleri okumaya başladı. Kitlenin Burada” diye yanıt verdiği Kılıçdaroğlu’nun okuduğu isimler arasında Cumhuriyet gazetesinden Kadri Gürsel Musa Kartın yanı sıra Nazlı Ilıcak, Ali Bulaç,Ahmet-Mehmet Altan,gibi isimler de yer aldı.

 
Hani diyoruz ya “Allah için kuran için söyleyin /Ebu süfyan Murtaza”ya eş midir. Ebu Süfyan İslamiyet’e ve Hz.Muhammed’e açıkça cephe aldı, Uhud Savaşında ve Hendek Savaşında kâfirlerin komutanı ve Ebu Leheb’in sağ kolu olarak birçok Müslümanı katletti.Kızı Ümmü Habibe’nin Hz.Muhammet’le evliliğinden sonra raya giren aracılar vasıtası ile Müslüman oldu.Fakat bir çok Müslüman Ebu Süfyan’ın Müslümanlığına şüphe ile baktı.Oğlu Muaviye ve torunu Yezit İslam içinde katliam ve bölünmelerde baş rolü oynadı.

 
Murtaza ise Hz.Muhammedi büyüten amcası Ebu Talip’in oğludur.Daha 10 yaşında iken İslamı kabul etmiş hiç putlara tapmamıştır. Bütün gazalarda, din muharebelerinde çok kahramanlık ve fedakarlığından dolayı “Esedullah: Allah’ın aslanı” namını da almıştır. On iki imamın ilkidir. Hepimizin bildiği Hz.Ali’dir o. Yani,Aliyül Mutazadır.

 
Ömürleri sola sol değerlere Cumhuriyete,Cumhuriyeti kuran kadrolara karşı mücadele ile geçen Nazlı Ilıcak,Ali Bulaç Altan kardeşlerin adını birer basın kahramanı olarak okuyup onları Cumhuriyetçilerle,Atatürkçülerle Adana meydanda mitingdeymiş gibi CHP’lilere kora halinde “ burada” diyerek söyletmesi Kemal bey için hiç de hoş olmadı.

 
Tarafsız bölge programında konu işle ilgili olarak Ahmet Hakan’ın “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 3 Aralık’ta Adana’da düzenlenen mitingde, Cumhuriyet gazetesi ve FETÖ tutuklusu gazetecilerin ismini söyleyerek ‘burada’ dedirtti ve alkışlattı. Bu konuyla ilgili tartışmalar sürüyor, bu konudaki düşünceniz nedir?” sorusunu yanıtlayan Eski Genel başkan Deniz Baykal Gazetecilerin tutuksuz yargılanması konusundaki ilkelerinin önemli olduğunun altını çizdikten sonra şöyle konuştu. “Cumhuriyet’teki arkadaşların bir örgüt mensubiyeti ya da bir suç oluşturacak beraberlik içinde olduklarına dair hiçbir emare ortaya konmuş değil. Bizim bunu kabul etmemiz için bir neden yok. Sayın Genel Başkanın ben orada bu ölçüsüz tutuklama, kitlesel etkisizleştirme çabasına bir direnç sergilemek istediğini görüyorum, anlıyorum, saygı duyuyorum ama bunların bir kısmının hiç olmazsa… Bir kısmının derken özellikle Ergenekon sürecinin mimarları konumunda olan, Ergenekon davasının bavulla getirilmiş uydurma delillerini sahiplenip ballandırarak herkesin inanmasını sağlayan, bunu, hiçbir inandırıcı delil olmadan bizzat kamuoyuna aktararak büyük bir komplonun aktif unsuru olarak görev yapmış olanların ödüllendirilmesini, topluma saygıdeğer bir hedef olarak gösterilerek alkışlanmasının sağlamasını haklı bulmak mümkün değil. Sayın Genel Başkan dikkat etmeden, bir ayrım yapmadan ve toplumun bu duyarlılığı göstereceğini de muhtemelen dikkate almadan bunu yapmıştır. Bunu büyütüp böyle içinden çıkılmaz bir olay haline getirmemek lazım. Yanlış olabilir, bunu toparlamak lazım.”

 
Kadri Gürsel,Musa Kart,Murat Sabuncu gibi Cumhuriyet değerlerine bağlı,gazeteciler göz altına alındıklarında tüm CHP’liler tepki koymak adına Cumhuriyet gazetesi bürolarına akın etti. Sizde gittiniz desteğe bende gittim.

 
Ama hedeflerinde Cumhuriyeti yıkmak olan kendilerine 2.Cumhuriyetçiler denen ömürleri CHP’lilere küfürle geçen Nazlı Ilıcak’ı,Ali Bulaç’ı,Altan Kardeşleri,dönek Şahin Alpay’ı CHP’lilere alkışlatmak bunları diğerlerine eş tutmak olacak iş mi.Tabi siz bizim için ne olmazları önümüze komadınız ki.Dinci Ekmelettini Cumhurbaşkanı,MHP’li Mansur Yavaşı Ankara belediye başkanı adayı olarak önümüze sürdünüz şimdide Nazlı Ilıcak ve Ali Bulaç’ı bize alkışlatıyorsunuz. Lütfen ama küften Kemal bey sen biterken CHP’lileri de bitirme. Yeter artık yeter.

 

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu