Kadın Adayları Destekleme Derneği’nden Kılıçdaroğlu’na sitem!

Kadın Adayları Destekleme Derneği’nden Kılıçdaroğlu’na sitem!
12 Aralık 2018 11:26

‘Kuralsız arenada sıkıntılar başladı, CHP yine geç kaldı’ başlıklı, 7 Aralık 2018 tarihli yazınıza bir konuda açıklık getirmemiz zorunlu hale gelmiştir.

 

Yalçın Bayer / Hürriyet

 

 

Biz, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) olarak; toplumu ve bireyleri ilgilendiren kararların alındığı, seçim ve atama ile tüm karar organlarında kadın-erkek eşitliğini demokrasinin bir gereği olarak kabul eden, Mart 1997’den beri bu amaç için mücadele ederek, kadınların karar organlarındaki temsil oranlarının yükseltilmesi için çalışan alanındaki en eski ve tek derneğiz.

Üye kadınların güçlendirilmesi, partilerinde görünür kılınması ve yerel ve genel seçimlerde aday olmaya teşvik edilmeleri amacıyla yürüttüğümüz lobi, savunu, kampanya, örgütlenme, dayanışma ve eğitim çalışmalarımız kapsamında, her seçim dönemi öncesi siyasi parti genel başkanlarını ziyaret ederek görüş, öneri ve düşüncelerimizi paylaşırız.

Lakin üzülerek belirtmek isteriz ki 31 Mart seçimleri için CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme sağlayamadık. Şimdi sizin aracılığınızla kadın örgütleri ve STK’ların görüşlerine önem verdiğini söylediğiniz Kılıçdaroğlu’na sormak isteriz:

Şu ana kadar hangi kadın örgütleri ile görüşmüştür? KA.DER’i bir kadın örgütü olarak tanımıyor mu? Yoksa kendisine randevu taleplerimiz mi iletilmiyor? Kadın-erkek eşitliğine ve kadının her alanda eşit temsiliyetine inancının olduğunu düşündüğümüz Kılıçdaroğlu ve nezdinde CHP’nin, yazıya başlık yaptığınız üzere, bizimle diyaloğa da ‘geç kalmasını’ istemeyiz.

Nuray KARAOĞLU KA.DER Genel Başkanı

 

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/yalcin-bayer/yerel-secimleri-kadinlar-kazandirir-41048751