Bir müdahale de İzmir’de

Bir müdahale de İzmir’de
10 Eylül 2013 21:12

İzmir’de yaklaşık 3 bin kişi, Hatay’daki ODTÜ destek yürüyüşünde 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto etmek için yürüyüş yaptı.

22;15

MÜDAHALEDEN SONRA GERİ ÇEKİLDİLER

Basmane Meydanı’nda polisle göstericiler arasında uzun süre olaylar yaşandı. Polis TOMA araçlarıyla göstericilere su sıkarken protestocular da çevreden topladıkları banklarla barikat oluşturup, taş attı. Bir süre sonra polis önde TOMA araçları arkasında çevik kuvvet ekipleriyle harekete geçti. Göstereciler Gazi Bulvarı üzerinden önce itfaiye kavşağına ardından 2’nci Kordon’a çekildi. Bu sırada bazı göstereciler polise taş atarken, trafik levhalarını kırdı. Polisin sıktığı yoğun gazdan çevrede bulunanlar ve sivil gaz maskesi takmayan sivil polisler de olumsuz etkilendi.

Öte yandan çevik kuvvetin arkasında görev yapan ve önceki eylemlerde sopayla müdahale ettikleri için eleştirilen sivil polislerin bu kez polis yeleği giydiği ve cop taşıdıkları dikkat çekti. Göstericiler önce Cumhuriyet Meydanı oradan da ikinci Kordon’dan eyleme başladıkları Gündoğdu Meydanı’na kadar çekildi. Göstericiler burada ateş yakıp beklemeye geçerken polis de müdahale etmedi.

21:11

İzmir’de Ahmet Atakan için yürüyüş yapanlar saat 20.40’ta Basmane Meydanı’na ulaşında polis önce dağılmalarını istedi. Protestoculardan bazıları Konak Belediyesi ek binası önündeki TOMA aracına yumurta attı. TOMA araçları da göstericilere biber gazlı su sıktı. Birinci TOMA aracını geçen göstericiler polisin Ak Parti Konak İlçe Binası önündeki demir bariyerlere dayandı. Biber gazından fenalaşanlar oldu. Polis kalabalığı dağıtmak için müdahalesine devam ediyor.

Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü, derneklere üye yaklaşık 3 bin kişi daha sonra Basmane Maydanı’ndaki AKP Konak İlçe Başkanlığı önünde protesto gösterisi yapmak için yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Bulvarı’nda trafik şeridini kapatarak yürüyen gruba polis müdahale etmedi. Bazı apartlanlardan balkonlara çıkanların alkışlı destek verdiği görüldü. En önde kendilerinE ‘Şehir bandosu’ adını veren amatör bando grubunun olduğu kalabalık, ‘Her yer Taksim her yer direniş’, ‘Ahmet’in katili AKP‘, ‘Ahmet’in katili AKP’nin polisi’ sloganları attı. Polis, grubun AKP Konak İlçe Başkanlığı’na ulaşmasını engellemek için Basmane Meydanı girişinde TOMA araçlarıyla barikat kurdu.