İYİ Parti istifaları

İYİ Parti istifaları
8 Mart 2024 15:38

Meral Akşener Mansur Yavaş’ı suçlarken ona asıl olarak da, Ankara İyi Parti’den istifa eden ve Mansur Yavaş’ı destekleyen İyi Partililer’den dolayı çok kızgın olduğunu anlamak zor değil.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Nitekim bunu en son evvelsi gün yaptığı açıklamada istifaları telaffuz ederek açıktan da belli etti zaten.

 

 

Ancak Akşener istifaların asıl sebebinin İyi Parti’ye operasyon amaçlı değil, İyi Parti’de hala muhalif bir his taşıyanların doğal bir tercihi olduğunu kolayca görebilir aslında.

 

 

Mesela, dün istifa eden İyi Parti Mamak İlçe Başkanı Gürbüz Şahin istifasının sebeplerini açıklarken değindiği şu husus özellikle dikkat çekiyor…

 

 

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Cengiz Topel Yıldırım’ın yaptığı açıklamalar, kullandığı dil ve dava arkadaşlarımıza yönelik tavırları partimizin duruşunu yerle bir etmeye çalıştığı izlenimi vermektedir. Teşkilat mensuplarımız arasında ve kamuoyunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Cengiz Topel Yıldırım’a ilişkin yapılan yorumlar hepimizi zan altında bırakan cinstendir….Ankara, 25 yıl önce öfke ve düşmanlığın esiri olmuş, ayrımcılık ve kötü yönetimi her alanda yaşamıştır. Cengiz Topel Yıldırım bu döneme dair tek bir söz söyleyememektedir. Bu durum asıl niyetin ne olduğunu ve nereye hizmet edildiğini ortaya koymaktadır.”

 

 

Yani diyor ki, istifa eden İyi Partili Gürbüz Şahin mealen…. (özellikle de son 5 kelimede)

 

 

“Ankara’da İyi Parti AKP’yi eleştiren hiçbir siyasi söyleme sahip değil, hedeflerinde CHP var…”

 

 

Bu her şeyden önce İyi Parti açısından siyasi ilkesizliktir.

 

 

Daha geçen sene, Vatan elden gidiyor, illa iktidar değişsin, derken, bugün hedefte CHP’nin olması mantıklı mı siyasi olarak?

 

 

Hayır değil….

 

 

Bunun tek bir mantığı var, o da duygusal ajitasyon hali, kişisel kırgınlık ve hayal kırgınlıklarının insanı rotadan çıkarması hali bu.

 

 

Böyle bir hal de bir siyasi partiyi ne yapar?

 

 

Eritir, sadece eritir.

 

Safile USUL X

 


Yazarın Son Yazıları:
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz
Gökhan Zan ve ses kaydı
Didik didik bir şey aramışlar