İstanbullular ekonomik sebeplerden dolayı bayramda evde oturdu

İstanbullular ekonomik sebeplerden dolayı bayramda evde oturdu
25 Nisan 2024 07:41

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) araştırmasına göre İstanbulluların yüzde 70,1 ise bayramı İstanbul’da geçirdiğini, kredi kartı kullananların yüzde 33,9’u ise borcun asgari tutarını ödeyebildiğini belirtti.

 

 

İPA, İstanbulluların ev içi günedimini araştırdı. Yapılan araştırmada İstanbullular Mart ayında ki gündemi 31 Mart yerel seçimleri ve ekonomik kriz oldu. Bin kişi ile telefonla yapılan görüşmede katılımcıların yüzde 42,7’si 31 Mart yerel seçimleri, yüzde 32,5’i ekonomik sorunları, yüzde 2’si ise ailevi sorunların konuşulduğunu belirtti.

 

 

“EKONOMİK SEBEPLERDEN DOLAYI İSTANBULLULAR BAYRAMI İSTANBUL’DA GEÇİRDİLER”

 

 

Gerçekleşen ankette, katılımcıların yüzde 70,1’i bayramı genellikle İstanbul’da geçirdiğini belirtti. Bayramı genellikle İstanbul dışında geçiren katılımcıların yüzde 20,1’i bu bayramda ekonomik sebeplerden dolayı İstanbul’da olduğunu belirtti.

 

 

“TÜRKİYE’NİN DE GÜNDEMİ YEREL SEÇİMLER”

 

 

Mart ayının Türkiye gündemi 31 Mart yerel seçimleri ve ekonomik sorunlar oldu. Katılımcıların yüzde 67’si 31 Mart yerel seçimlerinin konuşulduğundan söz etti. İkinci sırada, yüzde 22,7 ile ekonomik sorunlar, üçüncü sırada ise yüzde 4,1 ile İsrail’in Gazze’yi İşgali yer aldı.