IŞİD için soğan kamuflajıyla Isparta’dan infilaklı fitil taşınmış

IŞİD için soğan kamuflajıyla Isparta’dan infilaklı fitil taşınmış
27 Nisan 2016 11:59

IŞİD üyesi dokuz kişi hakkında hazırlanan iddianamede, Isparta’dan Şanlıurfa’ya IŞİD için ‘soğan kamuflajı’yla 6 ton infilaklı fitil taşındığı kaydedildi.

 

 

 

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde sanıklar silah sağlama, örgüt üyeliği, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesiyle suçlanıyor. İddianamede yer verilen en ilgi çekici ayrıntı, dokuz şüphelinin IŞİD’e soğan kamuflajıyla infilaklı fitil taşıması.

 
IŞİD’e gittiğini bilmesine rağmen

 

 

İddianamede, şoförlük yapan tutuklu şüpheli Yalçın isimli bir kişinin Arif İzzet aracılığıyla Isparta’nın Gönen ilçesinden Şanlıurfa’ya IŞİD’e gittiğini bilmesine rağmen yük taşımayı kabul ettiği kaydedildi.

İddianamede, malzemelerin taşınması planına, iki ismin yanı sıra Nuri, Bülent ve Mesut, Gökhan, Engin, Doğan isimli kişiler de katıldı.

7 Eylül 2015’te şüpheli Bülent telefonla Yalçın’ı arayarak, “Afyon Dinar’da malzeme saracağız. Malzeme Eskişehir’deki Solar fabrikasından kablo gelecek. Biz bunu saracağız. Sen yola çık. Dinar Denizli istikametindeki Alpet istasyonuna gel” dedi, Yalçın da onlarla belirtilen yerde buluştu.

 

 

Malzemeleri gizlemek için soğan yüklenmiş

 

 

Bülent Yalçın’a diğer şüpheli Mesut’u kastederek, “Mesut Eskişehir’den malzemeyi getirecek. Biz de 1-2 saate kadar malzemeyi saracağız. Daha sonra bu malzemeyi yükledikten sonra Şanlıurfa’ya götüreceksin” dedi. Araca, taşınan malzemeleri gizlemek için soğan yüklendi.

Yüklemenin ardından yola çıkan IŞİD malzemelerine iki araçla da eşlik edildi. Ancak bir gün sonra saat 23:45 dolaylarında şüpheliler yakalandı. Savcılık iddianamede, yakalanamayan diğer şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verilmesini talep etti. Hazırlanan 26 Ekim 2015 tarihli iddianame Şanlıurfa 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.